Επέκταση οικονομικής συνεισφοράς εφοπλιστών και το 2018

ploio oil tanker

Tην επέκταση της οικονομικής συνεισφοράς τους για ένα ακόμη χρόνο (για το 2018) συμφώνησαν οι έλληνες εφοπλιστές

όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84». «Έχει γίνει η κουβέντα με τους εφοπλιστές και επεδείχθη και κατανόηση» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως αποτελούσε προαπαιτούμενο από τους θεσμούς η επέκταση της εισφοράς για ένα έτος, δηλαδή και μέσα στο 2018, κάτι που τελικώς οι εφοπλιστές καi συγκεκριμένα η Ελληνική Ένωση Εφοπλιστών φαίνεται πως απεδέχθη και σύμφωνα με πληροφορίες στόχος είναι από την επέκταση της εισφοράς να μπουν το 2018 στα δημόσια ταμεία περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης σε πρόσφατη ανακοίνωση απαντώντας στις αιχμές του γερμανού υπουργού Οικονομικών για την φορολόγηση των εφοπλιστών είχε πει «η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα σύσσωμη ανταποκρίθηκε στην ανάγκη για ενίσχυση των εσόδων της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας εδώ και τέσσερα χρόνια σε εθελοντική βάση, τον διπλασιασμό της φορολογικής της υποχρέωσης, αν και αυτή απολαμβάνει ιστορικά συνταγματικής προστασίας, μια πρωτοβουλία που αποδεικνύει έμπρακτα την ενότητα αλλά και την συνέπειά της απέναντι στον τόπο της.»

Πηγή: tovima.gr

eep logo