Χ. Θεοχάρης για δηλώσεις Σόιμπλε: Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος!

naftilia 2

Τον «χορό» των επιθέσεων στον γερμανό υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε για τις δηλώσεις του εις βάρος της Ελληνικής Ναυτιλίας και των Ελλήνων Εφοπλιστών συνεχίζει ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην γενικός γραμματέας εσόδων με μια σύντομη, αλλά τεκμηριωμένη δήλωση, που έρχεται εις επίρρωση των όσων δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΕ Θ. Βενιάμης νωρίτερα την Παρασκευή, απαριθμεί τα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας, υποννοεί ότι η ηγετική θέση της χώρας στον κλάδο ενδεχομένως ενοχλεί τον γερμανό υπουργό και τον καλεί να αντιληφθεί πως η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και όχι προτεκτοράτο!

Ολόκληρη η δήλωση του Χάρη Θεοχάρη έχει ως εξής:

«Η ελληνική ναυτιλία είναι πρώτη σε χωρητικότητα, πρώτη σε αριθμό πλοίων, πρώτη σε αγοραπωλησίες, πρώτη σε δεξαμενόπλοια, πρώτη σε φορτηγά, πρώτη σε αξία στόλου.

Με στόλο που ξεπερνά τα 4.000 πλοία και τα 90 δισ. ευρώ σε αξία, αντιπροσωπεύει το 16,36% του παγκόσμιου στόλου και το 49,96 % του ευρωπαϊκού στόλου. Μπροστά από υπερδυνάμεις όπως η Ιαπωνία, η Κίνα, η Ν. Κορέα.

Η ελληνόκτητη ναυτιλία συνεισφέρει το 7% του ΑΕΠ, απασχολεί 165 χιλιάδες εργαζόμενους στην Ελλάδα, δηλαδή εκπροσωπεί το 3,5% της συνολικής απασχόλησης, ενώ αντιπροσωπεύει το 40% του ισοζυγίου υπηρεσιών της χώρας και είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στήριξης του εξωτερικού ισοζυγίου πληρωμών.

Μετά από όλα αυτά προκαλεί απορία, αν όχι θυμό, η επίθεση του κ. Σόιμπλε στους Έλληνες εφοπλιστές.

Σε καμία περίπτωση δεν υπηρετεί η επίθεση αυτή το κοινό ευρωπαϊκό πολιτικό και οικονομικό όραμα, εκτός αν η ηγετική θέση της χώρας μας στον συγκεκριμένο κλάδο ενοχλεί τον Γερμανό

Pin It

eep logo