Συνάντηση του ΥΝΑΝΠ με τον πρέσβη της Νορβηγίας

kouroumpli norvigia

Σύσκεψη με τον Πρέσβη της Νορβηγίας κ. Jorn Eugene Gjelstad πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι διμερείς σχέσεις, εντός του πεδίου αρμοδιότητας του Υπουργείου, συμπεριλαμβανομένων της συνεργασίας σε θέματα διεθνούς ναυτιλιακής πολιτικής, γαλάζιας ανάπτυξης και διαχείρισης της μετανάστευσης.

Ο κ. Κουρουμπλής, αφού ευχαρίστησε τη νορβηγική κυβέρνηση για την πολύπλευρη συνδρομή της στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα, παρουσίασε τρεις προτάσεις στον κ. Πρέσβη, που αφορούν στη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας διάδρασης για την Ελληνική Διασπορά, στην ανάπτυξη κατάλληλων εφαρμογών και μέσων για την αναβάθμιση του έργου των νηογνωμόνων και στην υλοποίηση προγράμματος για την απόκτηση δεξιοτήτων που θα απευθύνεται σε μετανάστες και πρόσφυγες, που ζουν σε κέντρα φιλοξενίας με σκοπό την ευχερέστερη κοινωνική τους ένταξη.

Οι προτάσεις συζητήθηκαν στο πλαίσιο διερεύνησης της δυνατότητας χρηματοδότησής τους, από σχετικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, μέλος του οποίου είναι η Νορβηγία.

 

eep logo