Επίσκεψη φοιτητών της Σχολής Ναυπηγών ΕΜΠ στα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ

foithtes enae

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. (ΕΝΑΕ)

την Τετάρτη 24 Μαΐου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου στο Σκαραμαγκά ομάδα σαράντα φοιτητών της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ με επικεφαλής τον καθηγητή Νίκο Τσούβαλη (Τομέας Θαλάσσιων Κατασκευών - Εργαστήριο Ναυπηγικής Τεχνολογίας) συνοδευόμενο από τους εργαστηριακούς καθηγητές της έδρας.


Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στα ΕΝΑΕ καλωσορίστηκαν από τον Διευθυντή Υποβρύχιων Αναστάσιο Κυπριάνη, Διπλ. Μηχανολόγο Μηχανικό ΕΜΠ, και σε συνεργασία με το Διευθυντή Παραγωγής Υποβρυχίων Ναυπηγικού Τομέα Ιωακείμ Κανταρτζή, Διπλ. Ναυπηγό Μηχανικό ΕΜΠ, παρουσιαστήκαν οι υψηλές τεχνολογικές δυνατότητες και τα έργα του μεγαλύτερου ναυπηγείου της χώρας. Ακολούθως, η ομάδα του ΕΜΠ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ.

Η Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. έχει παράδοση συνεργασίας με ακαδημαϊκούς φορείς κατά τη διάρκεια της εξηντάχρονης πορείας της ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τις σχολές μαθητείας της προήλθε η πλειονότητα των τεχνιτών που έθεσαν τα θεμέλια της σύγχρονης ναυπηγοκατασκευαστικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στη χώρα μας.

Pin It