ΥΝΑ: Υλοποιείται σύντομα η παροχή δωρεάν ίντερνετ στα νησιά

internet

Σε συνέχεια της δέσμευσης της Κυβέρνησης, για παροχή δωρεάν κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης (Internet) στα νησιά

 

Με απαντητική επιστολή τους προς του Δημάρχους δεκατριών νησιωτικών Δήμων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Υφυπουργός, επιφορτισμένος με θέματα Νησιωτικότητας, Νεκτάριος Σαντορινιός, ενημερώνουν τις τοπικές κοινωνίες πως η δέσμευση της Κυβέρνησης, για παροχή δωρεάν κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης (Internet) νησιά, θα είναι γεγονός σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, η ηγεσία του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωιτικής Πολιτικής, έχοντας παρακολουθήσει στενά την διαδικασία διαμόρφωσης και ωρίμανσης της παραπάνω πρότασης και έχοντας συνεργαστεί με τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνιών και Ενημέρωσης, ενημερώνει ότι σύντομα αναμένεται η δημοσίευση σχετικής ΚΥΑ, η οποία και θα προβλέπει την εξ' ολοκλήρου επιχορήγηση του κόστους εξοπλισμού και του κόστους συνδρομής για 10.831 νησιωτικά νοικοκυριά.

Όπως αναφέρουν ο κ. Κουρουμπλής και ο κ. Σαντορινιός στην επιστολή τους, η δέσμευση του Πρωθυπουργού από την Νίσυρο προς τους νησιώτες και η πολιτική στόχευση της Κυβέρνησης για ανατροπή του κλίματος απομόνωσης που βίωναν τα νησιά μας, πραγματοποιείται με ρεαλιστικές πρωτοβουλίες. Η αναφερόμενη δράση για χορήγηση δωρεάν εξοπλισμού και δωρεάν σύνδεση ίντερνετ στα νησιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα αποκλεισμού από την ψηφιακή εποχή, εντάσσεται στο πλαίσιο της τεχνολογικής αναβάθμισης των νησιωτικών Περιφερειών, γεγονός που θα συμβάλλει στην εξοικείωση των κατοίκων με τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες αλλά και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των επιχειρήσεων και των δημοσίων υπηρεσιών.
Τέλος, όπως τονίζουν από κοινού ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, όπου η χρήση του διαδικτύου δε θεωρείται είδος πολυτελείας, αλλά απαραίτητο αναπτυξιακό εργαλείο πληροφόρησης και επικοινωνίας. Τα νησιά δε μπορούν να παραμένουν πίσω στο ζωτικό αυτό τομέα της τεχνολογίας αν θέλουμε να μιλάμε για μια ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική. Η Κυβέρνηση, πιστή στις δεσμεύσεις της προς τους νησιώτες προάγει και εφαρμόζει νησιωτικές πολιτικές που στόχο έχουν την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στα νησιά, της δίκαιης ανάπτυξης και της ευημερίας των κατοίκων.