Γ. Τράπαλης: Η δύναμη των αριθμών!

Η τελευταία συζήτηση – συνέντευξη «Στον δρόμο προς τις κάλπες» που οργάνωσε ο εκδότης Απόστολος Καραμπερόπουλος για την Κοινωνική και το Portnet με καλεσμένο πάντα τον Πειραιώτη πολιτικό συντάκτη Νότη Ανανιάδη, αυτή τη φορά είχε προσκεκλημένο, στον υπέροχο χώρο του cafe Mardi, τον Γιώργο Τράπαλη.



Έναv αναλυτή δεδομένων που με την εταιρεία «Good Affairs» παίζει με τους αριθμούς, τα μαθηματικά μοντέλα και την πολιτική εμπειρία, βλέποντας έτσι τη προοπτική πολιτικών δυνάμεων εν όψει των εκλογών. Ο Γ. Τράπαλης μιλάει για ένα πρωτόγνωρο σκηνικό στην Ελλάδα, για μια στρατηγική ήττα της κεντροαριστεράς, για μετατοπίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο προς την δεξιά.

Επίσης αναφέρεται στην «δύσκολη» Α’ Πειραιά, αλλά και την Β΄ Πειραιά – «έπεσαν τα τείχη των σκληρών διαχωρισμών», υπογραμμίζει. Θεωρεί απίθανο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην έχει αυτοδυναμία, το αν θα είναι εξακομματική, επτακομματική, ή όκτακομματική η Βουλή αποτελεί ίσως ένα ερώτημα και διαπιστώνει ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει οριστικά καταλάβει τον κεντρώο χώρο.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο koinoniki.gr και το Portnet

eep logo