Ανδρέας Παπαδόπουλος : Το ΠΑΣΟΚ είναι μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη που έχει αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα (βίντεο)

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης


Η συνάντηση με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά εξελίχθηκε σε μια συζήτηση που απείχε σημαντικά από αυτό που θα έλεγε κανείς τυπική συνέντευξη. Βλέπετε, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στον βόρειο τομέα της Αθήνας, Ανδρέας Παπαδόπουλος είναι συνάδελφος του Απόστολου Καραμπερόπουλου, αλλά και του επίσης προσκεκλημένου της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ» και του Portnet που οργανώνουν αυτή την σειρά συνεντεύξεων, πολιτικού συντάκτη, Νότη Ανανιάδη. Μάλιστα με τον τελευταίο ο Ανδρέας Παπαδόπουλος συνέπεσε στην «Αυγή», για ένα διάστημα πριν περίπου 20 χρόνια. «Στην παλιά «Αυγή», εκείνης της εποχής», όπως θυμήθηκαν με κάποια μελαγχολία και οι δυο τους.

Οπότε η συζήτηση εξελίχθηκε σε μια σχεδόν φιλική κουβέντα. Με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά πάντως. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος άσκησε σκληρή κριτική στον λαϊκισμό και την ανοχή στην βία που χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό τον ΣΥΡΙΖΑ και θυμήθηκε πότε άρχισε να απομακρύνεται πολιτικά από τον πολιτικό αυτό χώρο. «Ήταν μετά το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τις λεηλασίες και τις φωτιές στο κέντρο της Αθήνας», θυμάται. «Αλλά κυρίως, προσθέτει, με τους νεκρούς της Marfin, τον εμπρησμό του «Αττικόν», τις βιαιότητες της περιόδου 2011- 2012, τον προπηλακισμό του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, στην Θεσσαλονίκη». Όλα αυτό το νοσηρό κλίμα της εποχής, θυμάται, τον έφεραν ψυχικά και πολιτικά μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πορεία προέκυψε η ΔΗΜΑΡ κι ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, οπότε ακολούθησε μια εντελώς διαφορετική πορεία.



Τον ρωτάμε γιατί σήμερα να ψηφίσει κανείς ΠΑΣΟΚ και να βάλει σταυρό στον Ανδρέα Παπαδόπουλο. Απαντά με χαρακτηριστική άνεση στο πρώτο ερώτημα. «Γιατί με το νέο αρχηγό του, τον Νίκο Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ ανασυγκροτείται, ανανεώνεται και κρατά μια σταθερή ευρωπαϊκή πορεία», υπογραμμίζει. «Είναι μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη που έχει αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα», προσθέτει. Σε ότι αφορά τον εαυτό του σημειώνει, με μια εμφανή σεμνότητα, ότι μπορεί ο καθένας να αξιολογήσει την συνέπεια του, μέσα από την σχεδόν καθημερινή αρθρογραφία του, η οποία χαρακτηρίζεται, όπως λέει από μια «υποκειμενική αντικειμενικότητα».

Του επισημαίνουμε ότι ο αρχικός ενθουσιασμός με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, που αποτυπωνόταν και στις δημοσκοπήσεις υποχώρησε και πλέον το ΠΑΣΟΚ κινείται στο όριο του 10% και τον ρωτάμε που οφείλεται αυτό το γεγονός. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι οι αλλαγές απαιτούν χρόνο, «είναι μια σταδιακή διαδικασία», υπογραμμίζει. Επιμένουμε ρωτώντας τον μήπως αυτή η υποχώρηση οφείλεται σε έναν «μετεωρισμό» του ΠΑΣΟΚ που άλλοτε δείχνει να κινείται προς τη ΝΔ κι άλλοτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ, εκδοχή που απορρίπτει. Υποστηρίζοντας ότι υπερψηφίζουμε τα θετικά και καταψηφίζουμε τα αρνητικά. Σε ότι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, εφ’ όσον απαιτηθούν , παραπέμπει αμέσως στην πρόσφατη συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην «Καθημερινή», όπου θέτει ως προϋπόθεση το ισχυρό ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ο Ανδρέας Παπαδόπουλος κάποια στιγμή στη συζήτηση μας υπενθυμίζει ότι ακόμη κι ένα 10%, αν επιβεβαιωθούν κάποιες από τις δημοκοπήσεις είναι 20% παραπάνω από τη δύναμη που είχε το κόμμα το 2019.

Η κουβέντα έρχεται στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και παραδέχεται ότι υπάρχει ευλόγως και το προσωπικό στοιχείο από την στιγμή που αποδείχθηκε ότι υπό παρακολούθηση ήταν και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης. Τον ρωτάμε εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι «εκβιάσιμος» και απαντά ευθαρσώς ότι αυτό που είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου είναι «αθλιότητα»!

Η συζήτηση πάει στον βόρειο τομέα όπου ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είναι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζει ότι η έλλειψη ελεύθερων χώρων και χώρων στάθμευσης αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα της περιοχής, ενώ φυσικά το πράσινο είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της.



Του υπενθυμίζουμε ότι πάντως δεν έχουν θάλασσα «σαν του Πειραιά που απ’ όλες είναι πιο γλυκιά» και η κουβέντα κατεβαίνει στον Πειραιά, όπου άλλωστε εργαζόταν για πολλά χρόνια, όσο τα «Παραπολιτικά» είχαν την έδρα τους στο λιμάνι. «Είναι ευτύχημα ότι ο Πειραιάς έχει δήμαρχο τον Γιάννη Μώραλη, που αγαπάει την πόλη» υποστηρίζει, αναφερόμενος σε μια σειρά έργων κι εκτιμώντας ότι τον Οκτώβριο θα επανεκλεγεί.

Τέλος, ως γνήσιο «γαύρο» που δεν χάνει αγώνα του Θρύλου στο «Γ. Καραισκάκης», του ζητάμε την πρόβλεψη του για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό και απαντά με αυτοπεποίθηση ότι ο Ολυμπιακός θα νικήσει με 3-1! Μακάρι…

 

eep logo