Αλλού διαβουλεύονται…


Του Ν. Δημοσθένους


Πληροφορηθήκαμε όλοι ότι ο Γκόρντον Μπράουν, πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, προχώρησε στην μείωση του ΦΠΑ, ανά 2,5 μονάδες – μέτρο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Μαθαίνουμε πως Γερμανία και Γαλλία δεν υιοθετούν μια αντίστοιχη κίνηση. Ενημερωνόμαστε, έστω και σε αδρές γραμμές για το νέο σχέδιο Ομπάμα,
  τα 700 δις. δολάρια που προβλέπεται να πέσουν στην αγορά, πάντα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν πως οι Κινέζοι δίνουν προτεραιότητα σε τομείς αιχμής, εν οις και η ναυτιλία, τους οποίους προβλέπεται να χρηματοδοτήσουν γενναία, πάλι για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Έχουν γραφτεί όλα αυτά, αλλά όταν στην Ελλάδα το Βατοπέδι και οι άθλιοι διοικητές του (κατά την έννοια του Manager, που αποδεδειγμένα άλλωστε είναι), κυριαρχούν, δεν μπορεί κανείς να μην μελαγχολήσει. Ή πάλι να αναφωνήσει : θαύμα, θαύμα!!! Ίσως και με την ευλογία του αδελφού Αρσένιου, οπωσδήποτε δε μια την διαμεσολάβηση του ηγουμένου Εφραίμ, η χώρα έχει καταστεί ανεξάρτητος «ενδοπλανήτης». Ο υπόλοιπος πλανήτης ταλανίζεται από την κρίση, αλλά και διαβουλεύεται για το πώς θα την ξεπεράσει, εδώ, όπου προφανώς το πρόβλημα δεν μας αφορά, περί άλλα τυρβάζουμε.