Κι εσείς και ο γρύλος σας!

kapranos rect

του Δημήτρη Καπράνου

Βρε άι σιχτίρ κι εσείς και το Σένγκεν σας! Μας βάλατε καλά-καλά στο κλουβί και τώρα μας ζητάτε στρατόπεδο για 400.000 μετανάστες στην Αθήνα; Βρε άστε στον αγύριστο, ευρωλιγούρια, που θα έλεγε και ο Χριστόδουλος! Ποιος φταίει για το μεταναστευτικό κύμα, αλήθεια; Η Ελλάδα; Εμείς βομβαρδίζουμε τη Συρία, το Ιράκ, τους Κούρδους; Εμείς έχουμε κάνει στάχτη το Αφγανιστάν; Εμείς διαλύσαμε το κράτος που είχε φτιάξει ο Καντάφι και κρατούσε "δεμένους" τους τζιχαντιστές; Εμείς κρεμάσαμε τον Σαντάμ Χουσείν και διαλύσαμε το Ιράκ;
Γιατί δεν μιλάει, άραγε, η "Πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση; Γιατί δεν βγαίνει φόρα παρτίδα ο Τσίπρας να τους πει ότι Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, ΗΠΑ, είναι μπλεγμένες με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και, συνεπώς, εκείνες πρέπει να δεχθούν τον κόσμο που εκτοπίζεται με δική τους υπαιτιότητα; Εδώ έχουν βαλθεί να τρελάνουν την υφήλιο!
Φταίει, λένε, η Ελλάδα που δεν αναχαιτίζει τα κύματα των προσφύγων (μεταναστών, δηλαδή).
Μπα; Μήπως θέλετε να κάνουμε εκείνα που έκανε ο αριστερούλης Ντ Αλέμα στην Ιταλία; Να βυθίζουμε τις βάρκες και να πνίγουμε τον κόσμο; Τι να κάνουμε; Να στήσουμε στις ακτές πολυβόλα και να βαράμε στο ψαχνό; ας στείλουν βαπόρια οι εταίροι, να τους βάζουμε μέσα και να τους γυρνούν πίσω στην Τουρκία, με σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Μη μας δουλεύει τώρα ο Σόιμπλε, επειδή η Μερσεντές, η BMW και η VW έχουν εργοστάσια στην Τουρκία και ότι δεύτερο παράγει η χώρα του διοχετεύεται στη χοάνη του κράτους του Ερντογάν!
Πως είπατε; Να καταργηθεί η συνθήκη Σένγκεν; Να καταργηθεί, αλλά με δική σας ευθύνη και όχι επειδή, δήθεν, δεν μπορεί η Ελλάδα να διαφυλάξει τα σύνορά της.
Εδώ, κύριοι, υπάρχουν χιλιόμετρα ατελείωτα ακτογραμμών. Χιλιόμετρα, τα οποία, σύμφωνα με τη συνθήκη της ΕΕ, αποτελούν Ευρωπαϊκά Σύνορα! Τα υπόλοιπα, είναι αηδίες και ξεράσματα!
Κι αν η Μέρκελ έχει τώρα μετανιώσει για την "ελαστικότητα" που επέδειξε στο Μεταναστευτικό, ας αναλάβει η Γερμανία τη φύλαξη των συνόρων στο Αιγαίο! Έχει παράδοση στην "καλή συμπεριφορά" απέναντι στις μειονότητες. Ας φτιάξει και Στρατόπεδα συγκεντρώσεως για τους μετανάστες. και σα αυτό έχει παράδοση και μάλιστα με "Ιδιαίτερη επιτυχία"! Αν θέλει, λοιπόν, ο πρωθυπουργός να κερδίσει τις εντυπώσεις και να απεγκλωβίσει τη χώρα από το αδιέξοδο που την οδηγούν οι εταίροι, ας βγει και ας μιλήσει καθαρά στις Βρυξέλλες. "Κύριοι, δικά σας λάθη πληρώνει σήμερα η Ευρώπη και κυρίως η Ελλάδα. Κι αντί να λέτε βλακείες, ελάτε να βοηθήσετε. Είναι το Μεταναστευτικό, ηλίθιοι!".

eep logo