«Ο Δρ.Τζέκιλ και ο κ. Χάιντ είχαν κακό τέλος»

danellis spyros

Του Σπύρου Δανέλλη*

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στο Νταβός («το άντρο του διεθνούς καπιταλισμού»), προκειμένου να πείσει πως η Ελλάδα αποτελεί μια κανονική δυτική χώρα, που επιθυμεί και επιδιώκει την προσέλκυση επενδύσεων και ως εκ τούτου εγγυάται τη διασφάλιση της τήρησης των κανόνων του παιχνιδιού.
Χθες, μετά από πολλές κωλυσιεργίες και παλινωδίες της «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης, το ΤΑΙΠΕΔ αποδέχθηκε τη νέα, βελτιωμένη προσφορά της Cosco για εξαγορά του 67% του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας, συνεπής στην προσωπική πολιτική του ατζέντα, ζητά εκ των υστέρων από το ΤΑΙΠΕΔ, να ενημερωθεί για τα «μυστικά και ντοκουμέντα» που οδήγησαν στην συμφωνία.
Τις προάλλες, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σκουρλέτης, κλείνοντας το μάτι στις αριστερόστροφες ιδεοληψίες του κομματικού του ακροατηρίου, γράφει για πολλοστή φορά στα παλαιά του υποδήματα τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, οδηγώντας σε έξοδο τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση στη χώρα.
Η χώρα και η κοινωνία δεν πρόκειται να βγουν από τα σημερινά αδιέξοδα, αν η κυβέρνηση συνεχίζει δίχως χάρτη και πυξίδα, είτε γιατί δεν θέλει, είτε γιατί δεν μπορεί.
Έχουμε αποδεχθεί πλέον το δισυπόστατο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ωστόσο θυμίζουμε ότι ο Δρ Τζέκιλ και ο κ. Χάιντ είχαν κακό τέλος.

* Ο Σπύρος Δανέλλης είναι βουλευτής Ηρακλείου