Διακύβευμα της κυβέρνησης το τρίπτυχο «συνέπεια-συνέχεια-σταθερότητα»

του Βασίλη Κορκίδη*

Συνηθίζεται να λέγεται ότι «ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται» και δεν έχουν άδικο όσοι θεωρούν ότι μετά τη γεωπολιτική φουρτούνα, το μεταναστευτικό, τη πανδημία, έρχεται ο ενεργειακός τυφώνας, που δοκιμάζει την συνοχή των χωρών της ΕΕ.

Οι ανακοινώσεις δια στόματος πρωθυπουργού αποδεικνύουν ότι «το πηδάλιο της χώρας κρατείται στιβαρά στην σωστή ρότα». Τα όσα εξήγγειλε στην ΔΕΘ, επιβεβαιώνουν μια πολιτική με ισχυρό και θετικό πρόσημο για την κοινωνία και το επιχειρείν στην λογική ότι η λελογισμένη και κοστολογημένη οικονομική πολιτική δεν θέτει σε κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού, αλλά τουναντίον υπόσχεται να ωθήσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.

Το τρίπτυχο «συνέπεια - συνέχεια - σταθερότητα» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις διασφαλίζεται με 21 νέα οικονομικά μέτρα, 12 αλλαγές και ένα πρόγραμμα στέγασης 6 σημείων, που συνολικά κοστολογούνται σε 5,5 δις ευρώ. Οι θετικοί δείκτες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπως περιεγράφηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ δεν πρέπει να μείνουν απλώς ως αισιόδοξο μήνυμα, αλλά να γίνει κυβερνητικός στόχος να περάσουν στη καθημερινότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Να τονώσουν την πραγματική οικονομία να δώσουν αυτοπεποίθηση στη κοινωνία σε μια ιδιαίτερη συγκυρία όπου η διατήρηση των κεκτημένων, του τρόπου και του κόστους ζωής, θα δοκιμαστούν τον φετινό χειμώνα. Είναι σίγουρο ότι όταν η κοινωνία λαμβάνει από τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του, τα σωστά μηνύματα, την σωστή στιγμή, χωρίς περιστροφές και δυσνόητες έννοιες, χωρίς στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις, αντιδρά θετικά.

* Δήλωση προέδρου ΕΒΕΠ & ΠΕΣΑ Βασίλη Κορκίδη για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ

eep logo