Ο Πειραιάς -το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας- παραμένει χωρίς ουσιαστικές υποδομές μαζικού και αγωνιστικού αθλητισμού

peiraias limani dytika

του Δημήτρη Γκερλέ

Την εκκίνηση της διαδικασίας για τη ρύθμιση πολεοδομικών θεμάτων της περιοχής του Νέου Φαλήρου με την εκπόνηση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, στην τελευταία συνεδρίασή του. Από την εισήγηση, αλλά κυρίως από την τοποθέτηση του Δημάρχου, έγιναν φανερές οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, που είναι η κατασκευή δύο κολυμβητηρίων -όχι για τον Δήμο, αλλά για τον Ολυμπιακό- και η χωροθέτηση δόμησης στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ με χρήσεις εμπορικές, κατοικίας και αναψυχής προς ικανοποίηση εργολάβων που δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια στη πόλη μας. Αυτό το τελευταίο αποσύρθηκε ευτυχώς, μετά από τεκμηριωμένη παρέμβαση της παράταξής μας «Πειραιάς για Όλους».

Ο Πειραιάς ύστερα από την τραγική απώλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης» και του βοηθητικού γυμναστηρίου, το 2004 στο βωμό των Ολυμπιακών αγώνων, παραμένει η μοναδική μεγαλούπολη της πατρίδας μας, χωρίς ουσιαστικές υποδομές μαζικού και αγωνιστικού αθλητισμού για όλα τα αθλήματα. Στην πρόταση που κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για την κατασκευή γυμναστηρίου κλασσικού αθλητισμού (στίβου) με αγωνιστικές προδιαγραφές και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων είτε στο ΣΕΦ είτε στο χώρο της πρώην ΧΡΩΠΕΙ, η απάντηση του δημάρχου ήταν αρνητική.

Η πρόταση της εισήγησης περί «ήπιων αθλητικών εγκαταστάσεων» χωρίς να προσδιορίζεται με σαφήνεια η έκταση, το περιεχόμενο και το άθλημα είναι για μια ακόμη φορά υπεκφυγή αλλά και αποφυγή συγκεκριμένων δεσμεύσεων. Το ζήσαμε έντονα και τις παραμονές του 2004, από την τότε κυβέρνηση με τη συγκατάθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν κατεδάφιζαν το στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» και δεσμεύονταν για εναλλακτικές αθλητικές υποδομές.

Ο πρώτος πολίτης της πόλης έχει καθήκον και υποχρέωση με τα έργα και τις πράξεις του να έχει ως προτεραιότητα την νεολαία και τον αθλητισμό του Δήμου που διοικεί και όχι τα οπαδικά αισθήματα και τις συλλογικές του προτιμήσεις.

Οι πολίτες του Δήμου μας, που αγαπούν τη νέα γενιά, είμαι βέβαιος ότι θα βρουν πολλούς συμμάχους στην πορεία εκπόνησης του Πολεοδομικού Σχεδίου του Νέου Φαλήρου για να μην υποβαθμισθούν για μια ακόμη φορά οι ανάγκες της πόλης σε ελεύθερους χώρους, πράσινο και αθλητισμό.

eep logo