Τα ξύλινα τείχη

stefanos christou

του Στέφανου Χρήστου*

Η οικονομική κρίση, η πανδημία, οι καταφανείς ανεπάρκειες του πολιτικού συστήματος φέρνουν τους πολίτες, μπροστά σε μία νέα πραγματικότητα

Οι δυσκολίες και οι προκλήσεις θα συνεχίζονται και οι «λύσεις» θα δίνονται ερήμην τους.

Απομακρύνθηκαν οι Έλληνες από τα πολιτικά δρώμενα εκόντες άκοντες και περιορίζονται στην ενημέρωση από την τηλεόραση και την συνακόλουθη διαμόρφωση γνώμης και αντίληψης. Και αυτό δεν απασχολεί κανέναν , συντηρητικούς, προοδευτικούς, αριστερούς, κομμουνιστές. Ίσως και να βολεύει.

Τα Ξύλινα Τείχη της Δημοκρατίας και της ανάπτυξης, θα γίνουν πλέον οι αφυπνιζόμενες από τον λήθαργο των δυσκολιών τοπικές κοινωνίες και οι αυτοοργανωμένες κοινότητες.

Αυτές οι κοινωνίες θα αποτελέσουν τα «μπουντέλια» της ισηγορικής, συμμετοχικής και πραγματικά διαβουλευτικής αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.

Περιορίζονται δραστικά και τεχνηέντως τα θεμελιώδη συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα μας και «ημείς άδομεν»

Η Ελλάδα των ισχυρών Περιφερειών και των αυτοδύναμων Δήμων αποτελεί την μονόδρομη αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Αυτό όμως απαιτεί ενσυνείδητη στάση, επάρκεια και αγώνες από τους τοπικούς αιρετούς. Καθώς επίσης και αντίληψη του υδροκέφαλου κεντρικού πολιτικού συστήματος ότι η ανάπτυξη θα επέλθει μέσα από την πραγματική και ουσιαστική αποκέντρωση και τη δημιουργία της πολυκεντρικής Ελλάδας.

*Ο Στέφανος Χρήστου είναι τ. Δήμαρχος Κορυδαλλού- τ. Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά

eep logo