Μια επιβεβλημένη απάντηση *

zaxarias zoupis

Του Ζαχαρία Ζούπη

Άκουσα με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέντευξη του κ Νικολακόπουλου η οποία εμφανώς δόθηκε με στόχο να αναφερθεί στην έρευνά μας και να πει όσα είπε. Τον ήξερα γκουρού των δημοσκοπήσεων και με γέμισε θλίψη και απογοήτευση.

Κατ΄ αρχάς είπε ψέματα: Για να υποβαθμίσει την αξιοπιστία και παρουσία της OPINION POLL είπε ότι δεν είμαστε μέλος του ΣΕΔΕΑ, ενώ είμαστε. Έμπειρος είναι. Αν δεν το ήξερε, θα μπορούσε να μπει στην σελίδα του ΣΕΔΕΑ και να το δει. Θα μπορούσα να του στείλω και το Πιστοποιητικό μέλους στο email του. Δεν ήταν ένα απλό λάθος. Πάνω σ΄ αυτό το ψέμα στήριξε ένα δεύτερο ψέμα, ότι είμαστε μια εταιρεία που δεν δέχεται ελέγχους. Κι όμως η γη κινείται.

Υφιστάμεθα όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους ως μέλη του ΣΕΔΕΑ. Πάνω στο αρχικό ψέμα επίσης ανέφερε το απαράδεκτο, ότι «οι έρευνες μας είναι αμφιλεγόμενες» και ότι «οι έρευνες μας τις κοιτάνε με επιφύλαξη»!

Ποιοι άραγε είναι αυτοί που κοιτάνε με επιφύλαξη τις έρευνές μας; Με ποιο δικαίωμα ο κ. Νικολακόπουλος κατατάσσει Εταιρείες; Απ΄ ότι καταλαβαίνετε όλα αυτά σε συνδυασμό συνθέτουν μια προσπάθεια απαξίωσης της OPINION POLL. Όλα αυτά αποτελούν τον ορισμό πρόκλησης ζημίας σε Επιχείρηση, τον ορισμό της δυσφήμησης. Αυτή είναι η αλήθεια.

Δεν θέλω θα σταθώ στις αναφορές του σε μένα, βρίσκοντας επιλήψιμο και άκομψο να αρθρογραφώ πολιτικά με άποψη, όπως είπε. Συγγνώμη κάνω δημοσκοπήσεις, είμαι πολιτικός αναλυτής και ασφαλώς γράφω άρθρα που αναλύουν την πολιτική πραγματικότητα με βάση τα ευρήματα των ερευνών μας. Μήπως πρέπει να ρωτάω πρώτα; Πολλά μου έκαναν εντύπωση από αυτή την συνέντευξη, αλλά τέλος πάντων.

* Απόσπασμα από συνέντευξη του υπεύθυνου πολιτικών ερευνών της Opinion Poll στο Liberal

eep logo