Να απαιτήσουμε την καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών της Χ.Α.!

vrettakos keratsini drapetsona

του Χρήστου Βρεττάκου

 

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη βραδιά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, από τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και 5,5 ολόκληρα χρόνια δικαστικής διαδικασίας.

Λίγες ημέρες πριν τις 7 Οκτωβρίου, ημέρα απόφασης του δικαστηρίου για τα εγκλήματα των μελών της οργάνωσης, οφείλουμε να τιμήσουμε τη μνήμη του Παύλου και να απαιτήσουμε την καταδίκη όλων των φυσικών και ηθικών αυτουργών της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Σε μια περίοδο που διάφοροι τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι πολιτικάντηδες βλέπουν το κενό που άφησε η Χρυσή Αυγή και τρέχουν να κερδίσουν ακροατήριο και ψήφους από τα κηρύγματα μίσους, οφείλουμε επίσης, να αναστοχαστούμε τις αιτίες που εκτρέφουν και συντηρούν το φασιστικό φαινόμενο. Να συντρίψουμε τον νεοναζισμό στη ρίζα του και να μην επιτρέψουμε να ξαναχυθεί αίμα κανενός ανθρώπου που η εικόνα του δε χωράει στα μέτρα των θρασύδειλων του φασισμού.

Σε καμία γειτονιά και πολύ περισσότερο όπως αυτή του Παύλου, γειτονιά λαϊκή, προσφυγική και εργατική, οι φασιστικές ιδέες και συμπεριφορές δε χωρούν. Ο αγώνας για την ήττα του φασισμού σε κάθε επίπεδο πρέπει να είναι καθημερινός και διαρκής, γι’ αυτό και πρέπει να αγωνιστούμε να αναπτυχθεί ένα σταθερό μέτωπο ενάντια στον φασισμό, τη φτώχεια και τη δυστυχία.

Η Δημοτική Αρχή καλεί όλους τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας να πάρουν μέρος στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις των ημερών, για την επέτειο από τα 7 χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

eep logo