Ιστορίες Συριζαίκης τρέλας

kamas pantelis

του Παντελή Καμά*

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την πρόταση προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα τροποποίησης της νομοθεσίας που παρατείνει την λειτουργία βιομηχανικών εγκαταστάσεων, «έπεσε η βόμβα» από τον κύριο Ραγκούση, Νομοθετικής Διάταξης, η οποία απαγορεύει την μετακίνηση εταιρειών αν δεν υπάρξει χώρος στον ίδιο ή όμορο Δήμο για μετεγκατάσταση.

Είναι έτσι; Ακόμα και εμείς οι Νομικοί, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα πάντα. Απαιτείται εξειδίκευση. Απευθύνθηκα στην αρμόδια Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας, και με βάση και τις δικές της υποδείξεις έκανα την δική μου έρευνα. Δεν είναι έτσι αυτό που λέει ο κύριος Ραγκούσης. Η νομοθεσία που διέπει τις βαριές Βιομηχανικές εγκαταστάσεις, είναι ειδική. Με λίγα λόγια η διάταξη που επικαλέστηκε δεν έχει καμία εφαρμογή εν προκειμένω. Αν εξάλλου είχε, τότε ποιος ο λόγος επί ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξει διάταξη παράτασης του χρόνου λειτουργίας των παραπάνω επιχειρήσεων; Θα αφήναν το θέμα να συρθεί, αφού καμία Βιομηχανία δεν θα μπορούσε να φύγει.

Περαιτέρω, αν αυτό που λέει ο κύριος Ραγκούσης ήταν αληθές, τότε ό,τι «πουλάει» το συγκεκριμένο κόμμα και ο Δήμαρχός του, για αλλαγή των χρήσεων Γης, και τα συναφή, θα ήταν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Δηλαδή με δεδομένο ότι οι Βιομηχανίες θα παρέμεναν εσαεί, δεν θα είχε κανένα νόημα να αποφασίσουμε για τα 90 στρέμματα που παραχωρήθηκαν στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας ή για την έκταση της Εθνική, ποια χρήση γης θα έχουν αφού όλος ο υπόλοιπος χώρος ( άνω του 50% της διεκδικούμενης ανάπλασης) θα παρέμενε εσαεί Βιομηχανική Περιοχή.

Γιατί άραγε έγινε αυτή η παρέμβαση; Κάποιος κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι βοηθάει τον κύριο Μελισσανίδη. Αντικειμενικά. Αφού μας προετοιμάζει για μία αιώνια συνύπαρξη, με την οποία θα πρέπει να συμβιβαστούμε. Εγώ θα πω ότι η ουσία βρίσκεται στην εσωτερική αναμέτρηση του κυρίου Βρεττάκου με μέρος του ΣΥΡΙΖΑ. Την είδαμε να εκδηλώνεται εξάλλου και στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές, η οποία απλά δημιουργεί συνθήκες αποσταθεροποίησης της πόλης. Αν δεν τους αρέσει ο κύριος Βρεττάκος ας τον αλλάξουν. Ας κατεβάσουν άλλον υποψήφιο και όχι να μας ταλαιπωρούν.

Βέβαια δεν καταλαβαίνω γιατί να μην τους αρέσει ο κύριος Βρεττάκος, ο οποίος μετέτρεψε μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα μείζον θέμα σε πασαρέλα για το «ξέπλυμα» των ευθυνών του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο πειθήνιος πεθαίνεις.

Η πόλη θα βρει το βηματισμό της, αν την αφήσουν ήσυχη, διάφοροι, να ΕΝΩΘΕΙ. Αν δεν θεωρούν ότι με ένα παρωχημένο τρόπο, κόμματα πρέπει μέσα στην κρίση να έχουν οφέλη. Είναι αδιάφορο στο Λαό της πόλης μας, ποια στρατηγική έχει το ΚΚΕ, και ποια έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ή θα καταλάβουν ιδίως αυτά τα δύο κόμματα, ότι θα πάψουν να λειτουργούν ως « σέχτες» που διασπούν την όποια προσπάθεια δημιουργίας μαζικού Κινήματος, ή θα αναλάβουν το κόστος, ότι ό,τι κάνουμε, θα είναι μία τρύπα στο νερό..

*Δήλωση του Επικεφαλής του Συνδυασμού Κερατσίνι- Δραπετσώνα #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ,  Παντελή Καμά, για την «βόμβα Ραγκούση»