Κοίμηση Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς Καλλίνικου

melas giannis

Του Γιάννη Μελά*

Εκοιμήθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κυρός Καλλίνικος. Ο Γέροντας Καλλίνικος, με τον φλογερό πνευματικό λόγο και το απαράμιλλο κοινωνικό του έργο, αναμόρφωσε την Πειραϊκή Εκκλησία.

Από την πρώτη ημέρα της ποιμαντικής του διακονίας στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς έθεσε ως βασικές προτεραιότητές του τη στελέχωση των Ενοριών με άξιους και ιεραποστόλους κληρικούς και την πνευματική καλλιέργεια των νέων ιδρύοντας, πνευματικά κέντρα, κατασκηνώσεις και σχολές γονέων. Ίδρυσε και στήριξε πνευματικά και υλικά το ραδιοφωνικό σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία», τον παιδικό σταθμό, το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, το περιοδικό «Πειραϊκή Εκκλησία» καθώς και τις φιλανθρωπικές δομές της Μητροπόλεως και των Ενοριών της μέχρι και το 2006 όταν, μετά από 28 χρόνια ποιμαντορίας, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του Μητροπολίτη για λόγους υγείας. Παρέμεινε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019, παραδίδοντας εν ζωή και συνειδητά όσα ο ίδιος με αυταπάρνηση, θυσίες και κόπο δημιούργησε.

Το έργο του, πρωτοπόρο ακόμα και στις μέρες μας, βρίσκει άξιους συνεχιστές στα πνευματικά παιδιά του, τα οποία κοσμούν με την παρουσία τους την Ελλαδική Εκκλησία και όχι μόνο.

*Ο Γιάννης Μελάς είναι βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων

 

eep logo