Όταν περισσεύει η υποκρισία...

zoupis zaxarias

του Ζαχαρία Ζούπη

Τα καμώματα και η αντιθεσμική συμπεριφορά του Υπουργού Άμυνας στην Αμερκή απασχολούν επί μέρες τον δημόσιο διάλογο,αλλά και τις ζυμώσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ως ένα σημείο δικαιολογημένα , από ένα σημείο και μετά όμως προβληματικό γιατί έχουν ξεχαστεί κορυφαία θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας, την ζωή μας. Ένας Υπουργός και μάλιστα Υπουργός Άμυνας εξευτέλισε την χώρα, την Κυβέρνηση και ασφαλώς τον άλλες φορές λαλίστατο και τώρα σιωπηρό Πρωθυπουργό. Πολλοί αναρωτιούνται τι θα γίνει. Ανοησίες. Ότι γίνεται και ότι γίνει θα είναι σε πλήρη συμφωνία Τσίπρα- Καμένου. Ξεχνούν ότι η δήθεν ριζοσπαστική αριστερά ενώθηκε με την ακροδεξιά και την πιο χυδαία έκφανση της λαϊκίστικης δεξιάς στη βάση του ψέματος, του πιο ακραίου λαϊκισμού και του ψευτο αντισυστημισμού. Στην πορεία αυτή η ένωση έγινε ακόμα πιο δυνατή λόγω εξουσίας και μόνιμης κοροϊδίας ενός ολόκληρου λαού που γύρισε την πλάτη στο παλιό για να πέσει στη ένωση των πιο παλιών από τα παλιά. Η ένωση πήρε χαρακτηριστικά πολιτικού έρωτα μάλιστα, αφού η εξουσία δημιουργεί θέματα που καθιστούν αναγκαία μια ομερτά. Δεν έχουν άδικο όσοι μιλούν πια για ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και παρατηρούν ότι περισσότερο επηρέασε αυτό τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ παρά τους ΑΝΕΛ. Τώρα απλά παρακολουθούμε ένα νέο επεισόδιο του σήριαλ που οι δύο αγαπημένοι τυχοδιώκτες θα κάνουν ότι χρειάζεται για να σωθούν ψηφαλάκια.

Γι αυτό και είναι υποκριτική η στάση πολλών που αυτοκαθορίζονται ως προοδευτικοί και αριστεροί. Για παράδειγμα εφημερίδες βγήκαν με πρωτοσέλιδα που κατάγγελλαν τον Καμένο. Απορία: Γιατί δεν είδαμε σε κανένα πρωτοσέλιδο όμως, το αυτονόητο ερώτημα : Γιατί Πρωθυπουργέ δεν τον διώχνεις; Γιατί δεν του αλλάζεις έστω Υπουργείο; Εύκολες κουβέντες λοιπόν, στις οποίες ξεχνούν ότι ο Π.Καμένος δεν πήγε μόνος του στο Υπουργείο Άμυνας .Τον τοποθέτησε ο Α.Τσίπρας, ο οποίος τρέμει ακόμα και να πει κάτι. Στις εφημερίδες γράφτηκαν δεκάδες ρεπορτάζ για παράδειγμα που ανέφεραν ότι διχάστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.Σιγά τα αίματα, όσο και αν μπορεί να μην αμφισβητείται η ειλικρίνεια κάποιων.

Ωστόσο όλοι αυτοί που ανακάλυψαν τώρα την επικινδυνότητα και τοξικότητα του Π. Καμένου, πως και δεν ντρέπονταν που συγκυβερνούν μαζί του τέσσερα χρόνια; Δεν είχαν καταλάβει ότι βρέθηκαν στην Κυβέρνηση λόγω του φίλου του Τραμπ, του Σαλβίνι, του Ούρμπαν, της Λεπέν; Δεν είναι οι ίδιοι που τον χειροκροτούσαν όταν είπε το περίφημο « στα τέσσερα» ; Δεν κατάλαβαν ούτε τότε , ούτε σε δεκάδες ομιλίες του την ακροδεξιά χυδαιότητά του; Δεν είναι οι ίδιοι που τον κάλυψαν στις business με τους Σαουδάραβες και τις συνομιλίες με τον βαρυποινίτη; Δεν είναι οι ίδιοι που του συγχωρούσαν την καταψήφιση νομοθετημάτων που περνούσαν με την βοήθεια της Αντιπολίτευσης;

Κροκοδείλια δάκρυα λοιπόν «για να μην ξεχνάμε ότι είμαστε και ολίγον αριστεροί » τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές και το τσουνάμι του « ΦΥΓΕΤΕ » πλησιάζει. Όμως δε είναι οι ίδιοι που ανακάλυψαν τον κίνδυνο της ακροδεξιάς στο πρόσωπο του Κ. Μητσοτάκη και καταγγέλλουν ως συνοδοιπόρους της Ν.Δ το ΚΙΝΑΛ ,άρα ως συνοδοιπόρους της υποτιθέμενης ακροδεξιάς και ξεχνούν ότι συγκυβερνούν ακόμα με την ακροδεξιά; Αυτή είναι η ευαισθησία και η αριστερή συνείδησή τους;

Αυτοί θα οικοδομήσουν την νέα προοδευτική πλειοψηφία; Με την Παπακώστα και την Κουντουρά, τον Παπαχριστόπουλο άντε και τον Δανέλη που βρήκε σ΄αυτό το κυνικό μόρφωμα το αριστερό φως το αληθινό; Είναι για κλάματα.Ας μην αφήσουμε να γίνουμε και εμείς για κλάματα,για άλλα ,πιο άσχημα ακόμα κλάματα.

 

eep logo