Ένας απερίγραπτος πρωθυπουργός

zoupis zaxarias

του Ζαχαρία Ζούπη

Μάλλον δύσκολα θα βρεθεί άλλος Πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας που να έχει να επιδείξει τόση ικανότητα μεταμορφισμού,

τέτοια δυνατότητα κωλοτούμπας και κοροιδίας του λαού, θρασύτητας, αμετροέπειας και κουτοπονηριάς. Αναφέρομαι στον Αλέξη Τσίπρα που πριν λίγες μέρες έγραψε το περίφημο άρθρο για τον Α.Παπανδρέου με γραφόμενα που έδειχναν το άγχος του να δείξει περίπου ότι και αν είναι ψεύτης, ψεύτη έλεγαν «κάποιοι» και τον Ανδρέα Παπανδρέου! Μιλάμε για ασύληπτα ανόητη πολιτικά και επικοινωνιακά σύλληψη. Δεν έγραψε κάποιο άρθρο για τις καινοτομίες του ΠΑΣΟΚ, για το Κοινωνικό Κράτος που οικοδομήθηκε, για τις πρωτοβουλίες εθνικής συμφιλίωσης. Έγραψε ένα άρθρο όπου κατέγραψε κατηγορίες κατά του ίδιου ως κατηγορίες κατα του Α.Παπανδρέου για τις οποίες τον υπερασπίστηκε και καλά, υπερασπιζόμενος όμως τον εαυτό του. Εν ολίγοις ένα άρθρο από αυτόν για τον εαυτό του. Πρωτότυπο... Πλάκα έχει. Από αυτόν τον Πρωθυπουργό θα δούμε και θα ακούσουμε τα πάντα όσο το λάδι τελεώνει στο πολιτικό καντήλι του. Δικαιολογημένη επομένως η κατακραυγή από την συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου και του λαού.

Δικαιολογημένη επίσης και η αποτυχία σε τυχόν πονηρές σκέψεις, ότι θα αρχίσουν να τσακώνονται Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ ή οι παλιές φυλές του ΠΑΣΟΚ η το ΠΑΣΟΚ με άλλης προέλευσης δυνάμεις της Κεντροαριστεράς μεταξύ τους για το αν ο Α.Παπανδρέου ήταν ψεύτης η λαϊκιστής. Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια. Οι πολίτες είναι ζαλισμένοι από την οικονομική ανέχεια και την υπερφορολόγηση για να ασχολούνται με το τι έγινε το ΄80 στην Ελλάδα ή επί Στάλιν στην πάλαι ποτέ Ε.Σ.Σ.Δ. Η Αντιπολίτευση «τσίμπησε» με άλλα θέματα. Τώρα ξέρουν. Οι κρατούντες μας είναι πανικόβλητοι και θα κάνουν τα πάντα για να αλλάξουν την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου. Αυτή η προσπάθεια δεν πέρασε αυτή την φορά και δεν πρέπει να αλλάξει. Στον δημόσιο διάλογο δεν μπορεί παρα να κυριαρχεί τι κατάφερε αυτά τα διόμισυ χρόνια αυτή η ανεκδιήγητη Κυβέρνηση, οι μειώσεις συντάξεων, οι φόροι που «πέφτουν σαν το χαλάζι», η γενιά των 300 ευρώ που είναι δημιούργημα ΣΥΡΙΖΑ, η Ανάπτυξη που παραπέμπεται στο ποτέ, η ανικανότητα να υλοποιήσουν οτιδήποτε. Την ώρα που ο Α.Φλαμπουράρης σημειώνει ότι «δεν αξιοποιήσαμε το πακέτο Γιούνκερ γιατί έχει τρομακτική διαδικασία»(!), την ώρα που η χώρα διψάει για δουλειές, για επενδύσεις και έργα, με τι θα ασχολούμαστε; Με το τι έγινε πριν 40 η 80 χρόνια; Θα τα συζητήσουν οι πολίτες και οι πολιτιές δυνάμεις αυτά. Όταν θα βλέπουμε φως και όταν θα έχουν εξαλειφθεί οι εστίες διχασμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει χαμένα. Από την μια η Ν.Δ. έχει σταθερό και μεγάλο προβάδισμα, άρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο χαμένος των επόμενων εκλογών. Από την άλλη η Κεντροαριστερά δείχνει ότι μπορεί να βρει ένα νέο, δυναμικό βηματισμό που μπορεί να οδηγήσει σε ένα διψήφιο ποσοστό. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σε μια τανάλια, ενώ από τα αριστερά του θα χτυπιέται από Κ.Κ.Ε, ΛΑΕ, Κωνσταντοπούλου, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Βαρουφάκη κ.λ.π. Δύσκολα τα πράγματα για τους κουτοπόνηρους του Μαξίμου.

Θα μάθουν ότι δεν μπορεί να κλείνουν το μάτι στον Μαδούρο και ταυτόχρονα να λανσάρονται σαν ευρωπαϊστές, από την μια να εμφανίζονται σταλινικοί και από την άλλη να αφήνουν να εννοηθεί ότι ποθούν μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία και Κεντροαριστερά, από την μια να κατηγορούν την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ ότι κατέστρεψαν μεταπολιτευτικά την χώρα και μετά ο Τσίπρας να γράφει για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή παλιότερα και τον Ανδρέα Παπανδρέου τώρα, άρθρα θαυμασμού. Αυτό δείχνει πολιτική και ιδεολογική απογύμνωση, έλλειψη στρατηγικής, προετοιμασία για την στρατηγική ήττα τους.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην πατήσουν καμμία πεπονόφλουδα οι δυνάμεις της Αντιπολίτευσης και ειδικά οι δυνάμεις της Προοδευτικής Παράταξης, μη ξεχνώντας ότι υπάρχει μια καταστροφική Κυβέρνηση που πρέπει η συντριβή της να φτάσει μέχρι τέλους. Παρεπιπτόντως, ας αφήσουν την αφωνία τόσο στελέχη της Ν.Δ , όσο και του ΠΑΣΟΚ που δείχουν να τους αρέσει να μιλάνε για άλλα άνευ αξίας θέματα που θα τα λύσει έτσι κι αλλιώς η ζωή.

 

eep logo