Να μάθουμε όλη την αλήθεια

zoupis zaxarias

του Ζαχαρία Ζούπη

Οι συνεχείς αποκαλύψεις από Βαρουφάκη και όχι μόνο (λάβετε υπόψη και τους Λαφαζάνη, Στρατούλη)

όπως και οι αμήχανες αλληλοδιαψεύσεις υπουργών του πρώτου επταμήνου του 2015 αναδεικνύουν σταδιακά όλα τα στοιχεία ενός τρομακτικού παζλ, ενός ανεύθυνου και τυχοδιωκτικού παιχνιδιού που παίχτηκε με αδιαφάνεια στις πλάτες της χώρας και των πολιτών.
Οι κρυφές συσκέψεις σε σπίτια για το PLAN B που όλα δείχνουν ότι ήταν τελικά το PLAN A, oι συζητήσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο, τα sms Γιάνη- Αλέξη για τις προτάσεις Σόιμπλε που έδειξαν ότι την ίδια ώρα που αυτός καταγγελλόταν στην Ελλάδα οι επαναστάτες μας φλέρταραν μαζί του καταδεικνύουν το αποκρουστικό σχέδιο των λαϊκιστών και ανεύθυνων ηγετίσκων που οδηγούσαν την χώρα στα βράχια, στην εθνική καταστροφή. Εν ολίγοις φαίνεται πως αν έβρισκαν τα 5 δις. ευρώ από Ρωσία η Κίνα και εξασφάλιζαν πετρέλαιο από την αδελφή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, μπορεί και όλα να είχαν εξελιχτεί διαφορετικά. Το τραγικό είναι ότι ο Σόιμπλε τους έδινε 50 δις ευρώ και ο κ. Λαπαβίτσας δήλωνε κάποια στιγμή σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πως εμείς θέλουμε το GREXIT αυτός όμως ήταν ο μόνος που είχε ολοκληρωμένο σχέδιο για αυτό!

Ολα λοιπόν στα ζάρια. Η θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε, η συμμετοχή της στην Ευρωζώνη, η προοπτική μιας ραγδαίας φτωχοποίησης της χώρας, η απομόνωσή της από τους φυσικούς συμμάχους μας και η γεωστρατηγική θέση της χώρας. Όλα λόγω ιδεοληψιών, όλα εν κρυπτώ, όλα στο όνομα του τυχοδιωκτισμού. Θυμάστε δε την υποκρισία τους; Θυμάστε την υποδοχή που είχαν όσοι πολιτικοί (π.χ Χάρης Θεοχάρης) και δημοσιογράφοι τόλμησαν εκείνη την εποχή να πουν και να γράψουν ότι προωθείται ένα επκίδυνο σχέδιο; Κατά τα αριστερά πρότυπα χαρακτηρίστηκαν εχθροί του λαού, υπηρέτες ξένων συμφερόντων, μερκελιστές, δοσίλογοι. Τόση ψευτιά, τόση πολιτική ανηθικότητα από τους ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σειρά από βαποράκια δημοσιογράφους.

Ευτυχώς φοβήθηκαν στο τέλος. Ναι, δεν ήταν επιλογή με βάση πιστεύω, αλλά τον φόβο απέναντι στους δρόμους που άνοιγαν οι τακτικές τους και αφού οι «φίλοι« τους τους είχαν γυρίσει την πλάτη. Ευτυχώς, η Αντιπολίτευση δεν ήταν λογικής ΣΥΡΙΖΑ και με την στάση της έσωσε την χώρα. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Την χώρα την έσωσε η Αντιπολίτευση και όχι ο φοβισμένος Τσίπρας που είχε οδηγήσει τις καταστάσεις στα όρια και σε διχασμό με όλα όσα είπε και έκανε και ειδικά με το ψευτοδημοψήφισμα.

Πρέπει αυτά να τα συζητάμε; Ας αφήσουμε το παρελθόν λένε κάποιοι και ας δούμε μπροστά. Υπεκφυγές... Συγγνώμη, μήπως μιλάμε για το τι έγινε στον εμφύλιο; Για το τι συνέβη μόλις πριν δύο χρόνια συζητάμε και μάλιστα με αδιαμφισβήτητο ότι τα αποτελέσματα αυτών επιλογών πληρώνουμε τώρα.Οι ανοησίες και οι τυχοδιωκτισμοί οδήγησαν σε τρίτο Μνημόνιο, σε επιβάρυνση της χώρας κατά 100 δις. ευρώ, σε capital controls, σε ανυποληψία της χώρας. Επιπλέον, όλα όσα έχουν γίνει από τότε μέχρι σήμερα καταδεικνύουν ότι ο Τσίπρας και η στενή του παρέα δεν έχουν αλλάξει και πολύ ως προς το σκεπτικό τους .

Όμως το τι συνέβη τότε, τι συμβαίνει με την Βενεζουέλα ακόμα και σήμερα που ο Πρεσβευτής της καλείται να μιλήσει στην καλοκαιρινή κατασκήνωση, την ίδια ώρα που χύνεται αίμα στους δρόμους από την χούντα Μαδούρο, το τι παίχτηκε με Ρωσία και Κίνα, το πως έπαιξαν με την Οικονομία της χώρας, τις Τράπεζες και την γεωστρατηγική θέση της πρέπει να μαθευτούν όλα. Συνιστούν πορεία εθνικής καταστροφής και πραξικοπήματος, εγκαθίδρυσης καθεστώντος χωρίς τα « δεσμά » της Ε.Ε. Δεν μπορούν να μείνουν επομένως αδιερεύνητα, θολά, ούτε πρέπει να αφεθεί ο κ. Τσίπρας να λέει του κόσμου τα ψέματα, να κοροϊδεύει. Όλα στο φως. Είναι απλό. Ποιος μπορεί να μην το θέλει αυτό;

Κανονικά θα έπρεπε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ να δεχτεί την πρόταση για Εξεταστική. Φοβάται όμως, όπως φοβάται κάθε Σαββατοκύριακο που ο γνωστός Γιάνης διαρρέει και κάτι καινούργιο. Εμείς όμως, οι πολίτες που πληρώνουμε όλους αυτούς δεν αρκούμαστε στους αλληλοεκβιασμούς τους, ούτε στην ομερτά του τότε Υπουργικού Συμβούλιου λόγω συνευθύνης όλων . Θέλουμε την αλήθεια. Για να καταλάβουμε με τι έχουμε να κάνουμε και στο μέλλον. Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές.

Ελπίζω η επόμενη Κυβέρνηση ,αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της νέας Βουλής που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές να δρομολογήσει τς διαδικασίες διερεύνησης του « παιγνίου της καταστροφής » το 2015 και ασφαλώς κατανομής ευθυνών. Ας μην τολμήσει δε κανένας να μιλήσει τότε για «ρεβανσισμό». Θα είναι το επιχείρημα όσων θέλουν να κρύψουν την αλήθεια.

eep logo