Όταν και οι «3» κάνουν λάθη…

kalpes 2

• Η τακτική  των "μεγάλων" και η ρευστή κατάσταση στο λιμάνι

Του Νότη Ανανιάδη

Δυο βδομάδες πριν την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών οι τρεις κυρίαρχοι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας συναγωνίζονται μεταξύ τους σε λάθη τακτικής.
Με δυο λόγια:

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος εκπέμπει μια υπεραισιοδοξία, που ακόμη κι αν ανταποκρίνεται σε κάποιες μετρήσεις, δεν θα έπρεπε να την προβάλει. Υπάρχει, άλλωστε πάντα ο κίνδυνος για τον ίδιο η τακτική αυτή να ευνοήσει μια κρίσιμη αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων του. Στοιχειώδες…

Ο συνδυασμός Μώραλη – Μαρινάκη υπερπροβάλει την κυριαρχία του στο «γήπεδο» του Ολυμπιακού και της Εκκλησίας. Δεν καταλαβαίνω τι κερδίζει «κόβοντας» τον Κελεσίδη από τον Βουράκη και «ξεφτιλίζοντας» ουσιαστικά τον Μητρόπουλο που πήγε μεν με τον Β. Μιχαλολιάκο και σε δυο μέρες το ... μετάνιωσε. (Καλά για τον Γιούτσο που πρώτα φωτογραφήθηκε με τον ένα, μετά με τον άλλο και είναι υποψήφιος με τον Σαλαλέ στο Κερατσίνι, ας μην μιλήσει κανείς). Κερδίζει «κόβοντας» έτσι υποψηφίους; Πιστεύουν πραγματικά ότι τους απειλεί ο συνδυασμός του Βουράκη; Τον δεύτερο γύρο και τις συμμαχίες που απαιτεί δεν τον έχουν σκεφτεί; Και η Εκκλησία; Κερδίζουν περιφερόμενοι από Ναό σε Εκκλησιαστικό Σχολείο όταν δεν φωτογραφίζονται με τον Μητροπολίτη σε …σουίτα στο «Καραισκάκη»; Ή μήπως όλο αυτό το σκηνικό τους κόβει περισσότερους ψήφους απ’ όσους τους φέρνει;

Τέλος, ο συνδυασμός Δρίτσα, με την ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή το μεσημέρι και με την οποία επιτίθεται σε κάποια ΜΜΕ, τα οποία κατηγορεί ότι «με έναν καταιγισμό μαύρης προπαγάνδας προσπαθούν να διαμορφώσουν σκηνικό μονομαχίας Μιχαλολιάκου - Μώραλη», μόνο ανασφάλεια προδίδει. Διότι όντως το σκηνικό μεν που προκύπτει είναι αυτό που περιγράφουν τα «κακά και μνημονιακά» ΜΜΕ, πλην όμως η εικόνα των δημοσκοπήσεων (που τα ίδια ΜΜΕ μεταφέρουν) δεν αποκλείει την πιθανότητα θετικής έκπληξης για τους ίδιους και διεκδίκησης «στα ίσα» εισόδου στον β’ γύρο. Η εμμονή σε γκρινιάρικες ανακοινώσεις παραπέμπει περισσότερο σε μικρή παράταξη κι οπωσδήποτε όχι παράταξη που διεκδικεί με αξιώσεις ακόμη και τη διοίκηση του δήμου.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά τα λάθη τακτικής που κάνουν και τα τρία επιτελεία (αν υπάρχουν..), ίσως τελικά με τον τρόπο τους αποτυπώνουν τη νευρικότητα που τα διακατέχει. Ίσως γιατί όντως τα πράγματα στο λιμάνι είναι…ρευστά.

eep logo