Τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ

Έχω ξαναγράψει πως συνηθίζω να βλέπω πολλές φορές τον Πειραιά ως ένα κοινωνικο-πολιτικό μικροεργαστήριο. Πολλά από όσα συμβαίνουν στο μεγάλο λιμάνι αντανακλούν και κατά κάποιο τρόπο αποτυπώνουν την μεγάλη εικόνα και όσα συμβαίνουν στην χώρα. Άλλωστε, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980 τα αποτελέσματα της Α’ Πειραιά και Νήσων ήταν, για τα δυο μεγαλύτερα κόμματα τουλάχιστον, πολύ κοντά στο αποτέλεσμα της Επικράτειας. Κι ακόμη η ενορία «Ρόδον το Αμάραντον», στην Πειραϊκή, είχε αποκληθεί «Νιου Χαμσάιρ» της Ελλάδας, αφού έδινε αποτέλεσμα ανάλογο με εκείνο των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων της χώρας.
Αν και τα δημογραφικά και πληθυσμιακά δεδομένα έχουν αλλάξει και τα παραπάνω δεδομένα δεν ισχύουν, στον βαθμό που ίσχυαν τότε, πιστεύω ότι η πόλη μου εξακολουθεί να αντανακλά την μεγάλη εικόνα της χώρας.


Παράδειγμα; Τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Το «στολίδι» της πόλης -και ένα από τα καλύτερα θέατρα της χώρας- βρέθηκε, μέσω ψεμάτων, στο στόχαστρο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Πειραιά. Σε μια πρόβα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά συνέβη ένα ατύχημα με αποτέλεσμα τον -ευτυχώς ελαφρύ- τραυματισμό ενός νεαρού μαθητή-μουσικού. Η εταιρεία παραγωγής ανέλαβε την ευθύνη. Ο πολιτικός υπεύθυνος του δήμου (πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας) υπέβαλε μήνυση κατά του εκπροσώπου της εταιρείας. Ο δήμαρχος επικοινώνησε με την μητέρα του μαθητή – μουσικού που νοσηλεύτηκε προληπτικά. Η πρόβα συνεχίστηκε με την συμμετοχή και άλλων τριών μαθητών που έπεσαν. Η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας έλεγξε το Θέατρο κι έκανε κάποιες τεχνικές υποδείξεις.
Και τι έκανε ο δημοτικός ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά; Ο επικεφαλής του έβγαλε αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, διακινώντας ότι δήθεν έκλεισε το Θέατρο. Μάλιστα με τον στόμφο που διακρίνει τον δημόσιο λόγο του έγραψε σε ανάρτηση του ότι πρόκειται για μια «μαύρη μέρα για τον Πειραιά». Ψευδόμενος συνειδητά. Διότι ποτέ αυτό δεν συνέβη. Κι ο ίδιος, ως μηχανικός (πολεοδόμος), με εξαιρετικές σχέσεις με συνδικαλιστές της υπηρεσίας που έκανε τον έλεγχο, προφανώς θα έπρεπε να το γνωρίζει.
Μάλιστα, αφού ξεκαθάρισε το τοπίο, ότι δηλαδή το Θέατρο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Κι η «Αυγή» (παρασυρμένη ίσως;) δημοσίευσε ολοσέλιδο άρθρο ότι το Θέατρο έκλεισε κι ο δήμαρχος (παρανόμως, προφανώς) το άνοιξε!
Επίτηδες δεν αναφέρω ονόματα. Διότι ίσως σας θυμίζει κάτι όλο αυτό το σκηνικό με τα ψέματα του επικεφαλής του δημοτικού ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν ναι, μπορείτε εύκολα να κάνετε την αναγωγή στην μεγάλη εικόνα. Και τότε μάλλον έχω δίκιο για το πρίσμα υπό το οποίο βλέπω τα γεγονότα στην πόλη μου…

Ν.Α.

eep logo