Φαβορί Αγγλία και Γαλλία στο Euro

favori agglia kai gallia sto euro

Με καθυστέρηση ενός χρόνου, το επετειακό Euro 2020 (που κράτησε το αρχικό του όνομα για λόγους μάρκετινγκ) θα ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου, με αγώνες σε 12 μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Ο μεγάλος νικητής θα αναδειχθεί στις 11 Ιουλίου στο «Γουέμπλεϊ», αλλά ήδη οι προβλέψεις για τον πρωταθλητή Ευρώπης στο στοίχημα Euro 2020 έχουν φουντώσει.

H Πρωταθλήτρια Κόσμου Γαλλία έχει θέσει ως ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του τριτου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της ιστορίας της, ώστε να πιάσει στην πρώτη θέση την Ισπανία. Ίσως η πιο φορμαρισμένη εθνική ομάδα στην Ευρώπη, οι «Τρικολόρ» του Ντιντιέ Ντεσάμ παρουσιάζονται (και όχι άδικα) ως το φαβορί της διοργάνωσης του Euro 2021, έστω και οριακά. Η απόδοσή τους αυτή τη στιγμή παίζει στο 7.00. Ωστόσο δεν είναι μόνοι στην κορυφή της λίστας. Η νεανική Αγγλία πληρώνει επίσης 7.00 και οι Άγγλοι έχουν (όχι για πρώτη φορά) βάλει σκοπό να κατακτήσουν το ευρωπαϊκό τρόπαιο που τόσο τους λείπει.

Από πολύ κοντά ακολουθούν κάποιες από τις μεγαλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το Βέλγιο, που στο προηγούμενο Μουντιάλ κατέκτησε την τρίτη θέση, είναι στο 8.00, μαζί με την ανανεωμένη Γερμανία που θέλει να ξεπλύνει την ντροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Στο 9.00 είναι η Ισπανία, και στο 11.00 οι Ιταλία και Ολλανδία.

Σε απόδοση αουτσάιντερ βρίσκουμε την κάτοχο του τροπαίου, Πορτογαλία, την παρέα δηλαδή του Κριστιάνο Ρονάλντο και των πολλών αστεριών. Συγκεκριμένα το να κάνει το back to back (κάτι που έχει καταφέρει μόνο η Ισπανία, το 2008 και το 2012) φτάνει ως το 13.00.

Χαμηλά είναι και η Κροατία, η φιναλίστ του τελευταίου Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018, σε απόδοση 23.00. Δικαίωμα στο όνειρο έχουν φυσικά οι υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν για να δουν είτε για πρώτη φορά το όνομά τους γραμμένο στους τίτλους των πρωταθλητριών, είτε να ξαναζήσουν μαγικές στιγμές, όπως η Δανία το 1992.