Η άρνηση στην παρουσίαση του Gucci ήταν λάθος

1 akropoli moda

του Δ. Μαθιού, Προέδρου Σ.Β.Α.Π.

«Δεν έχουμε και ως οικονομία την πολυτέλεια να λέμε όχι σε προτάσεις παγκόσμιας προβολής της χώρας, όπως αυτή του ομίλου Gucci, παρουσιάζοντας σε όλο τον πλανήτη την πολιτιστική μας κληρονομιά. Η άρνηση στην παρουσίαση του πολυεθνικού Ιταλικού οίκου ήταν λάθος.»
Την άποψη αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός απαντώντας σε σχετική ερώτηση μελών του Συνδέσμου που επίσης διαμαρτύρονται για το ίδιο θέμα.
« Η οικονομία μας έχει ανάγκη από κάθε μορφής βοήθεια. Η προβολή της χώρας μέσα από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις υψηλού επίπεδου, ακόμη και σε περιοχές της παγκόσμιας κοινότητας που δεν έχουν πλήρη γνώση και της ελληνικής ιστορίας, μόνο θετικά αποτελέσματα θα είχε στον τουρισμό μας με ότι συνεπάγεται αυτό για την εμπορική κίνηση των επιχειρήσεων από το εμπόριο, την διακίνηση, και την παραγωγή» είπε επίσης ο κ. Δ. Μαθιός και συμπλήρωσε:
«Σε ότι αφορά το υψηλό τίμημα για την καλλιτεχνική εκδήλωση είναι πρόσθετο θέμα που έπρεπε να συνεξετασθεί στην όλη πρόταση. Τα όποια εκατομμύρια ευρώ της αντιπαροχής θα έδιναν λύσεις σε πολλές ανάγκες που σχετίζονται με την βοήθεια προγραμμάτων και Οργανώσεων για τα παιδιά όπως νοσοκομειακή περίθαλψη ή ενίσχυση των ΣΟΣ και του Χαμόγελου του Παιδιού»
«Η οικονομία ζητάει εκτός από εμπιστοσύνη και κινήσεις ευρηματικότητας που θα τονώσουν το επιχειρηματικό κλίμα και θα ενισχύσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον» πρόσθεσε τέλος ό κ. Μαθιός.