Όταν το "καράβι" βρίσκεται στο κέντρο του κυκλώνα...

1 diamantidis

του Δημήτρη Διαμαντίδη, B' Πειραιά

Παρακολουθώντας τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά πολυ περισσότερο την πορεια της "διαπραγμάτευσης" και την γενικότερη κατάντια του τόπου, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου.

1/ Ειναι αδήριτη ανάγκη ο σχηματισμός μιας μεγάλης, σύγχρονης, ριζοσπαστικής και μεταρρυθμιστικης δημοκρατικής παράταξης με κοινωνικό πρόσημο που θα εκφρασει καθαρο πολιτικο λογο, θα διαπραγματευτεί χωρίς εισαγωγικά εκπονώντας ένα συγκεκριμενο εθνικό σχέδιο, που θα οδηγήσει τη χώρα μακριά από την κρίση και την απελπισία, επαναφέροντας το χαμόγελο στους Έλληνες και την προοπτική στην Ελλαδα..
Οι σχετικές πρωτοβουλίες τόσο από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΊΝΗΜΑ όσο και από το Δημαρ στα πλαίσια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κρίνονται μόνο ως θετικες!

2/Δεν υπάρχει η πολυτέλεια των προσωπικών στρατηγικών όταν το "καράβι" βρίσκεται μέσα στο κέντρο του κυκλώνα... Προσθέτοντας δυνάμεις στον "πόλεμο "έναντι των συντηρητικών και των λαϊκίστικων πολιτικων ,είτε δεξιας είτε αριστερης προέλευσης, πολλαπλασιαζουμε την ελπίδα, που τόσο παρωχημένη έννοια υπήρξε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μα τόσο αναγκαία φαντάζει σημερα ως όρος ιδιαίτερα στις ηλικίες τις δικές μου , της ηλικίες της νέας γενιάς .

3/ Το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΗΜΑ, η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι (εαν και εφόσον το επιθυμεί ...) και όλες οι ευρύτερες κεντροαριστερες δυνάμεις και κινησεις, θα μπορούσαν και πρέπει να παίξουν το ρόλο του αρχιτέκτονα του τριτου πολου σε αυτή την φάση. Του πόλου του δημοκρατικου σοσιαλισμου.

Όσο με αφορά, δηλώνω ότι θα συμμετέχω με όλες τις δυνάμεις μου στο εγχείρημα τη Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

eep logo