Η σιωπή των βολεμένων αμνών και στην αιθαλομίχλη

1 maniatis

Του Γιάννη Μανιάτη, υπεύθυνου της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, με αφορμή τη ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για την αιθαλομίχλη.

"Τα αποθέματα θράσους και κοροϊδίας της κυβέρνησης δεν επαρκούν για να καλύψουν την εγκληματική και βάρβαρη πολιτική της απέναντι στον δοκιμαζόμενο λαό μας στο κρίσιμο θέμα της θέρμανσης και της αιθαλομίχλης. Όσο η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο και δεν υιοθετεί το μέτρο της δωρεάν παροχής ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά, το «νέφος της φτώχειας» θα εξαπλώνεται και ένα μεγάλος μέρος του κόσμου θα ξεπαγιάζει.", έλεγε η επίσημη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Δεκέμβριο του 2013.

Ποιος μιλούσε... Οι μεγαλύτεροι ψεύτες και πολιτικοί τυχοδιώκτες των τελευταίων δεκαετιών.

Να τους θυμίσω ότι εμείς μειώσαμε κατά 30% τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο. Αυτοί για άλλη μια φορά, τον αυξάνουν και πάλι. Εμείς δώσαμε 40% έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα σε 700.000 φτωχά νοικοκυριά (ΚΟΤ) κι εντελώς δωρεάν χρήση ηλεκτρικού τις μέρες της αιθαλομίχλης. Θεσμοθετήσαμε με αποφάσεις της Αυτοδιοίκησης και της ΔΕΗ, δωρεάν ηλεκτρικό για όλους τους μήνες, στις οικογένειες κάτω από το όριο της φτώχειας. Με το πετρέλαιο στα $120 το βαρέλι, όχι όπως τώρα στα $50-55.

Τώρα, η σιωπή των βολεμένων αμνών του "αριστερού" εθνικολαϊκισμού..."