Κύριε Ψινάκη προσέξτε μη θρηνήσουμε θύματα!

1 1123

Του Νάσου Πουλακίδα

«Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» λέει ο θυμόσοφος λαός. Ε, στην περίπτωση του νέου δημάρχου Μαραθώνα – Νέας Μάκρης Ηλία Ψινάκη, ίσως και να ταιριάζει γάντι…
Αγαπητέ δήμαρχε καλές οι δημόσιες σχέσεις και οι φωτογραφίσεις με τον Βαλεντίνο. Καλές και οι φωτογραφίσεις με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουπλή, όταν επισκέφτηκε ψαροταβέρνα της Ν. Μάκρης, το ίδιο και οι δημόσιες σχέσεις με τον επιχειρηματία κ. Μελισσανίδη και την ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ, όταν οι παίχτες πήγαν σε ταβέρνα του δήμου. Ακόμα – ακόμα όταν 3 τα ξημερώματα στην οδό Πανεπιστημίου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σας πέρασαν χειροπέδες, χάριν αστεϊσμού, έξω από του Ζώναρς. Όμως η καθημερινότητα και η συνεχής επαφή με τον δημότη είναι το «Α και το Ω» για κάθε επιτυχημένο δήμαρχο.
Εσείς αν κρίνουμε από τις πράξεις σας καθώς και από την αντιμετώπιση των υπηρεσιών του δήμου απέναντι στους δημότες, μάλλον θα πάρετε …βαθμό κάτω από τη βάση! Δρόμοι είναι σκαμμένοι και θέλουν ασφαλτόστρωση, λάμπες έχουν καεί και περνάνε μήνες χωρίς αλλαγή, ενώ σε πολλές παραλίες ούτε ένα συνεργείο του δήμου δεν έχει περάσει για να μαζέψει φύκια. Τουλάχιστον επί των προηγούμενων δημοτικών αρχών αυτά ήταν στην ημερήσια διάταξη…
Ας πάμε και σε ένα παράδειγμα που δείχνει το κατά πόσο είναι απόμακρες οι υπηρεσίες του δήμου Μαραθώνα – Νέας Μάκρης από τους πολίτες. Στις 25 Απριλίου η διαχείριση της πολυκατοικίας της οδού Ποσειδώνος 13 στο Μάτι, εγγράφως ενημερώνει το αρμόδιο τμήμα ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον χωμάτινο δρόμο, από την πλευρά της θάλασσας. « Η θάλασσα έχει φάει το δρόμο – γκρεμό και είναι πολύ επικίνδυνο για παιδιά και κατοίκους» αναφέρεται στο έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 9042/ 25 – 4 - 2016. Τρεις ολόκληρους μήνες αργότερα η διαχειρίστρια πηγαίνει στον δήμο για να πληροφορηθεί τις ενέργειες του δήμου για το συγκεκριμένο αίτημα και μένει …άγαλμα από την απάντηση. Ούτε που είχαν δει το έγγραφο οι όποιοι αρμόδιοι!..
Επειδή η καθημερινότητα του πολίτη είναι κυρίαρχο στοιχείο, μήπως αγαπητέ κύριε Ψινάκη, επιτέλους, οι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής δώσουν κάποια λύση στο πρόβλημα, για να μην υπάρξουν τραυματισμοί ή τίποτα χειρότερο στο συγκεκριμένο σημείο; Διότι αρκετοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι εγκατέλειψαν τον συνδυασμό σας. Θα είναι κρίμα να συνεχιστούν οι αποχωρήσεις.

 

eep logo