Δύο προτάσεις προς τον Αλέξη Τσίπρα

zoupis zaxarias

Του Ζαχαρία Ζούπη

Όλα δείχνουν ο κύριος Τσίπρας οφείλει κατεπειγόντως να πάρει δύο πρωτοβουλίες.

Πρώτον : Πρέπει να οργανώσει τάχιστα σεμινάρια για κομματικά και κυβερνητικά στελέχη με θέμα την εκμάθηση του Συντάγματος και των στοιχειωδών κανόνων δημοκρατικής λειτουργίας του Πολιτεύματος και της Βουλής . Διαφορετικά κινδυνεύει κάθε τόσο και λιγάκι να εξευτελίζεται και να δημιουργεί την εικόνα μίας αυταρχικής ,αντιδημοκρατικής άσχετης Κυβέρνησης .Πάρτε για παράδειγμα τι συνέβη με την κ. Γεροβασίλη . Βγήκε ξαφνικά και είπε το αμίμητο, ότι το νέο Σύνταγμα θα τεθεί για έγκριση από τον λαό αγνοώντας ότι το υπάρχον Σύνταγμα προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες αναθεώρησής του και βέβαια αγνοώντας ότι Σύνταγμα τέθηκε προς ψήφιση από τον λαό από την εφτάχρονη στρατιωτικοφασιστική δικτατορία και μάλιστα δύο φορές . Ένας Θεός ξέρει τι χρειάστηκε να κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να εξηγήσει στον Πρωθυπουργό τι ανοησία μεγίστου βαθμού εξεστόμισε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, όπως και η ψυχή του Προέδρου της Βουλής που ανέλαβε να διορθώσει τα πράγματα.

Όμως η ζημιά είχε γίνει ,πού περισσότερο που όποιος στοιχειωδώς γνωρίζει την διαδικασία προετοιμασίας μίας παρουσίας Κυβερνητικού Εκπροσώπου ,καταλαβαίνει ότι αυτά που είπε η κυρία αυτή είχαν συζητηθεί προηγουμένως σε ένα επιτελείο πολιτικών και επικοινωνιακών στελεχών. Τα πράγματα εν ολίγοις δεν είναι απλά ,ούτε ότι ειπώθηκε ήταν ένα σφάλμα. Αυτά πίστευαν στελέχη που κάνουν τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης και αυτό είναι άκρως επικίνδυνο .Πάλι καλά που δεν είπαν ότι θα έβαζαν τις 7.500 σελίδες αποτελούμενες με άκρως αντιλαικά , επαίσχυντα μέτρα κατά του λαού από μια κυβερνητική πλειοψηφία που ψηφίζει τα πάντα και είναι η πιο πρόθυμη Κυβέρνηση προς τους δανειστές.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό .Θυμηθείτε τι ανοησία εξεστόμισε πρόσφατα ο κ.Κυρίτσης περί Κυβέρνησης που θα φορολογήσει ειδικά όσους ψήφισαν ΝΑΙ πέρυσι στο δημοψήφισμα ( έχουν άραγε φακέλους ; ) .Ο συγκεκριμένος κύριος αυτός εκτός από το ότι λέει συστηματικά πολιτικές ανοησίες ,μάλλον νομίζει ότι με μαθήματα μίσους και διχασμού θα μας κάνει να ξεχάσουμε ,ότι ΝΑΙ είπε από το ίδιο βράδυ του δημοψηφίσματος ο Πρωθυπουργός του, ο πιο πειθήνιος στους δανειστές Πρωθυπουργός της εποχής των Μνημονίων ,αδειάζοντας με ωμό, κυνικό τρόπο το « υπερήφανο» 62%.Θα θυμάστε ,ότι ενώ ακόμα χόρευαν τσάμικα στο Σύνταγμα οπαδοί του ΟΧΙ , με το διάγγελμά του ο Τσίπρας έλεγε το ΝΑΙ. Ας μην γελιέται λοιπόν . Υπάρχουν νοήμονες σ΄αυτή την χώρα. Καταλαβαίνουν ότι όλα αυτά στην περίοδο του δημοψηφίσματος ήταν μια προσπάθεια πόλωσης δίχως όρια , μόνο και μόνο για να συσπειρωθούν όσοι μετά με κάποιες εξαιρέσεις επιβράβευσαν με τον ίδιο « υπερήφανο » τρόπο και το ΝΑΙ και το σκληρό 3ο Μνημόνιο, καταπίνοντας όσα δεν καταπίνονται. Πάντα βέβαια με αξιοπρέπεια, αριστεροσύνη και υπερηφάνεια. Τι κάνεις για την Εξουσία !!!!

Θα μπορούσαμε βέβαια να αναφερθούμε σε πάμπολλα παραδείγματα, αλλά δεν έχει νόημα… Αναφέρουμε μόνο επιπλέον ότι αυτή η αριστεροδεξιά Κυβέρνηση που στηρίζεται ωμά από όλο το Ευρωπαϊκό Κατεστημένο, αναδεικνύεται σε ρέκορντμαν στον αριθμό Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και εκπρόθεσμων Υπουργικών Τροπολογιών που αν θυμάστε , κατάγγελνε τα τελευταία χρόνια ως « πραξικοπήματα » !

Δεύτερον, πρέπει να διδαχτούν τα στελέχη του σεβασμό στην αντίθετη άποψη και να μην σεληνιάζονται όταν κάποιος εκφράζει αντίθετη άποψη η οργανώνει συγκέντρωση με συνθήματα που δεν τους αρέσει .Αν κάτι τέτοιο είναι δύσκολο ,προτείνω στον Πρωθυπουργό να συστήσει Επιτροπή έγκρισης οργάνωσης συγκεντρώσεων ,αφού εγκρίνονται τα συνθήματά τους και διερευνούνται καλά οι διοργανωτές .Σε μια τέτοια τριμελή επιτρπή θα μπορούσαν να συμμετέχουν η κ. Γεροβασίλη , ο κ. Φίλης και οπωσδηποτε ο κ. Νεφελούδης .Νομίζω ότι είναι μια δημοκρατική πρόταση που ταιριάζει στον τρόπο λειτουργίας του Πολιτεύματος που έχουν κατά νου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα είχαμε γλυτώσει έτσι όλον αυτόν τον θίασο αστείων δηλώσεων πολύ δημοκρατών πολιτικών και μεγάλων λαϊκών αγωνιστών .Θα γλυτώναμε την καθημερινή ανοησία στελεχών του θίασου των Μαλιστατιστών στους δανειστές που προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τι ψήφισαν ξεδιάντροπα οι αθεόφοβοι ( μείωση συντάξεων , 1.8 δις. φόρους ,επιπλέον 1.8 δις.ευρώ έμμεσους φόρους , Υπεραταμείο με όλη την δημόσια περιουσία προς εκποίηση για…99 χρόνια και άλλα πολλά ) .

Δέστε τι έγινε. Κάποιοι αποφάσισαν διαδικτυακά να οργανώσουν μια συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα « ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ» . Μπορεί κάποιος να συμφωνεί η να διαφωνεί ,ωστόσο 42 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας δεν νομίζω ότι κάποιος αμφισβητεί το δικαίωμα των οποιονδήποτε να οργανώσουν μια συγκέντρωση ,μια διαδήλωση, μια εκδήλωση. Κι όμως πολύ δημοκρατικά σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το αμφισβητούν προχωρώντας σε μια άθλια επίθεση , με φράσεις που δείχνουν πανικό, ολοκληρωτισμό ,χυδαιότητα .Ο κ. Φίλης ανακάλυψε υποψία αντισυνταγματικότητας και στην συνέχεια ανακάλυψε ότι είναι συγκέντρωση …ακροδεξιών .Ο κ. Νεφελούδης μίλησε για σόου ,για υβρεολόγους ,για καλσόν (!) αποδεινκύοντας την ύπαρξη αλήτικης τάσης στον ΣΥΡΙΖΑ .Η κ.Γεροβασίλη μίλησε για εχθρική κίνηση προς την χώρα ! Ο μεγάλος δε θεωρητικός Παναγιώτης Σκουρλέτης ανακάλυψε « στοιχεία αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς λογικής » ! Μιλάμε για ένα ντελίριο αντιδημοκρατικότητας, ολοκληρωτισμού του χειρίστου είδους , αυταρχισμού, ψευδολογίας, προσπάθειας για άλλη μια φορά να διχαστούν οι Έλληνες .

Το κάνουν μάλιστα χωρίς να ντρέπονται ,χωρίς τσίπα. Μάλλον χρειάζεται να γυριστεί ένα ντοκιμαντέρ που θα τους θυμίσει τι έκαναν ως « αγανακτισμένοι « ,παρέα με την Ν.Δ του Αντώνη Σαμαρά και βέβαια τους Χρυσαυγίτες και τους φίλους τους εξαρχειώτες. Που θα τους θυμίσει τα συνθήματα για κρεμάλες ,για Γουδί και δσίλογους , τους προπηλακισμούς κάθε είδους , τα ψέματα που έλεγαν στελέχη τους στα πάνελ της πλατείας Συντάγματος ,τα πανώ που κρεμούσαν στην Βουλή και έγραφαν « Καταστρέφετε την χώρα ! ΦΥΓΕΤΕ ! » .Αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι που ηγήθηκαν όλων αυτών και πριν απ όλα της μεγαλύτερης μεταπολιτευτικά τουλάχιστον πολιτική απάτης ,τολμούν να μιλούν, να ενοχοποιούν, να καλλλιεργούν την μισσαλοδοξία , τον διχασμό, να ειρωνεύονται μια συγκέντρωση .

Δείχνουν όλα αυτά ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι αδίστακτη προκειμένου να κρατηθεί με τα δόντια την εξουσία. Έχουν δε το θράσος να επικαλούνται ότι μόνο το 35% φαίνεται να ζητάει εκλογές στις δημοσκοπήσεις. Παριστάνουν ότι ξεχνούν πως τον Δεκέμβριο του 2014,όταν έριξαν μια Κυβέρνηση επειδή δεν μάζεψε 180 ( και όχι 153 ) , οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι εκλογές ήθελε περίπου το 25% .Το « σεβάστηκαν », έριξαν την Κυβέρνηση και μετά ψάχνονταν ,έβαλαν την χώρα σε περιπέτειες , χρεώνοντάς την μόνο το 2015 85 δισ. ευρώ συν πολλά άλλα που δεν είναι της στιγμής .

Είναι φανερό τι επιδιώκουν .Είναι πανικόβλητοι από τις δημοσκοπήσεις ,από την πτώση τους ,από την οργή των Ελλήνων για όσα καλούνται να πληρώσουν μέσα στους επόμενους μήνες , από τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν ,από τις αντιδράσεις για τα νέα μέτρα λόγω 2ης αξιολόγησης ,από τον ορατό κίνδυνο να αποτύχουν τα μέτρα και να έρθουν οι « κόφτες »,από την απογοήτευση όσων πίστευαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έδειχνε ένα άλλο τρόπο διαχείρισης της κρίσης και από τα συνεχή ψέματά του ,από τον φόβο να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και να αυξηθούν ραγδαία οι άνεργοι ,ενώ η ελληνική κοινωνία θα φτωχοποιείται αδιάκοπα .Προσπαθούν επομένως να κατασκευάσουν εσωτερικούς εχθρούς κατά σταλινικά πρότυπα ,όπως έκαναν στην περίοδο που ήταν Αντιπολίτευση ,όπως έκαναν στην περίοδο του δημοψηφίσματος. Είναι το μόνο που τους μένει για να συσπειρώσουν τον κόσμο τους που δείχνει να αφήνει τον ΣΥΡΙΖΑ τρέχοντας . Αυτή είναι η ουσία. Όλα τα άλλα είναι μύθοι που θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ. Μόνο ου αυτή την φορά δεν θα το πετύχουν .

Πόσες φορές περιμένουν να πιάσει το ίδιο φτηνό κόλπο ;

eep logo