Φτάνει ο κατήφορος...

kechagioglou

του Λευτέρη Κεχαγιόγλου*

Αυτό το διάστημα στην Ύδρα επιχειρείται να ανοίξει μια ΥΠΕΡΜΕΓΕΘΗΣ επιχείρηση / υπεραγορά τροφίμων η οποία θέτει σε κίνδυνο (λόγω του μεγέθους της) το σύνολο του επιχειρηματικού και κοινωνικού ιστού του νησιού μας.
Μια τέτοια επιχείρηση, σαφέστατα αλλοιώνει τον χαρακτήρα του νησιού, διαταράσσει την οικονομική - αναπτυξιακή πορεία του νησιού μας, αφαιρεί από τον κοινωνικό μας ιστό τον Υδραίο, ως κυρίαρχο στο τόπο του και βέβαια δημιουργεί ανεπανόρθωτες βλάβες στο δομημένο περιβάλλον του νησιού μας.
Αλλοιώνεται η εικόνα του νησιού μας, δημιουργείται νέος εξωγενής παράγοντας που θα επηρεάζει την οικονομία αλλά και το τι θα προμηθευόμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Διαλύει το μοντέλο της οικογενειακής επιχειρηματικότητας και καθιστά τα νέα μας παιδιά, αντί να οραματίζονται να αναλάβουν και να προχωρήσουν τις οικογενειακές τους επιχειρήσεις, τα μετατρέπει σε υπάλληλους ξένων για την Ύδρα συμφερόντων σούπερ μάρκετ.
Αλήθεια πως θα σας φαινότανε εάν μας φύτρωνε στο νησί μια ξένων συμφερόντων υπερμεγέθης ξενοδοχειακή μονάδα; ένα υπερμέγεθες ξένων συμφερόντων εστιατόριο; Καφετέρια; 

Για μας, φίλες και φίλοι, από την πρώτη στιγμή που ασχοληθήκαμε με τα δημοτικά του νησιού μας θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα την οικονομική και κοινωνική συνοχή του λατρεμένου μας τόπου. Η Επιχειρηματικότητα (ορθώς νοούμενη και με κανόνες) είναι για μας μια από τις βασικές αρχές, αλλά και ικανή και αναγκαία συνθήκη για να επιβιώσουμε στο νησί μας και να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Ύδρα για να μπορούμε να τα κοιτάμε στα μάτια.
Μας βάζει σε σκέψεις αυτή η σιωπή από την πλευρά του Δήμου, παρόλο που ομάδα Υδραίων επιχειρηματιών, επιχειρηματιών που παλεύουν να ριζώσουν στο νησί μας κατέθεσε στο Δήμο μας διαμαρτυρία και ο δήμος μας σιωπά…

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
Το Δημοτικό συμβούλιο θα έπρεπε να είχε γίνει ΧΘΕΣ, όχι να σας …σπρώχνει με το ζόρι η κοινωνία.
Γιατί αυτή η σιωπή;

Καλώ και Παρακαλώ ΟΛΟΥΣ τους συνάδελφους δημοτικούς Συμβούλους, (χρειαζόμαστε τέσσερεις πέντε υπογραφές ) να καλέσουμε εμείς έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον η σημερινή διοίκηση του Συμβουλίου του δήμου μας δεν κινείται, να το προκαλέσουμε εμείς. Και τότε να πάρει ο καθένας από εμάς την ευθύνη του.
Μια ενωτική διαδικασία, ο Δήμος, ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού μας, τα παιδιά μας, πρέπει με μια φωνή να υποστηρίξουμε την ιστορία, την προοπτική και την καθημερινότητα των παιδιών μας σε αυτό το τόπο.
Κάθε σιωπή είναι ένοχη για μας.

Εδώ και τώρα Δημοτικό συμβούλιο
Κλείνοντας θα προτείνω και κάτι, δείχνοντας ότι η πρότασή μας έχει ενωτικό χαρακτήρα. Προτείνω λοιπόν, όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι επιθυμούν την σύγκληση αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου, να ενημερώσουν την ομάδα των ορισθέντων εκπροσώπων της ένωσης έμπορων, επιχειρηματιών κατοίκων και φίλων του νησιού να συντονίσει αυτή την κατάθεση Σύγκλησης εκτάκτου Δημοτικού συμβούλιου.
Συνυπογράφω την διαμαρτυρία τους με όλες μου τις δυνάμεις.

Ελευθέριος Κεχαγιόγλου
ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ

eep logo