Ν.Κασιμάτη: Η κυβέρνηση να μην υποκύψει στις πιέσεις για αύξηση του συντελεστή δόμησης στο Κερατσίνι

nina kasimath

Σε δήλωση με υπαινιγμούς ότι πίσω από τις πιέσεις που ασκούνται στην κυβέρνηση προκειμένου να αυξήσει τους συντελεστές δόμησης στην περιοχή Λιπασμάτων του Κερατσινίου βρίσκεται η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη. Να σημειωθεί ότι το πολυνομοσχέδιο με τις νέες προαπαιτούμενες δράσεις που συζητείται στην Βουλή περιλαμβάνει άρθρο που μειώνει τον συντελεστή δόμησης στην συγκεκριμένη περιοχή από 0,6 σε 0,15.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η διάταξη έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις καθώς στην περιοχή βρίσκονται εγκαταστάσεις της εθνικής τράπεζας αλλά και της γαλλικής Lafarge.

Μάλιστα, στην εφημερίδα τα «Νέα» αναφέρεται ότι η προωθούμενη διάταξη του υπουργείου Περιβάλλοντος έχει φέρει σε σύγκρουση τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη με την πρόεδρο της ΤτΕ Λούκας Κατσέλη.

Από την άλλη πλευρά η κυρία Κασιμάτη μιλώντας στην συνεδρίαση της αρμόδια επιτροπής όπου συζητείται το επίμαχο πολυνομοσχέδιο επισήμανε ότι «τυχόν αύξηση του συντελεστή δόμησης θα ακυρώσει τη δέσμευση του Πρωθυπουργού να ανοίξει το μέτωπο του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας προς τη θάλασσα, ενώ θα ευνοούσε τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που επί χρόνια εμποδίζουν την ανάπλαση» ενώ κάλεσε τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας «να επιδείξει κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη.

eep logo