E, όχι και κομματικοποίηση των υποθέσεων παιδεραστίας και βιασμών!

zoupis zaxarias

του Ζαχαρία Ζούπη

Συγγνώμη, αλλά Κέντρο και Προοδευτική Παράταξη και ταυτόχρονα χυδαιότητες περί συγκάλυψης παιδεραστή από τον Πρωθυπουργό, τον οποιονδήποτε Πρωθυπουργό, δεν συμβιβάζονται. Προοδευτική παράταξη ή σύγχρονη Κεντροαριστερά και στρατιά troll στο διαδίκτυο να φτάνουν στο έσχατο σημείο λασπολογίας μιλώντας ακόμη και για ΝΔ παιδεραστές, είναι έννοιες ασύμβατες. Προοδευτική παράταξη και στυγνή προσπάθεια κομματικοποίησης για λίγα ψηφουλάκια που είναι πολύ αμφίβολο αν θα κερδηθούν δεν μπορούν να έχουν σχέση. Προοδευτική Παράταξη και «στροφή του ΣΥΡΙΖΑ» και πάντρεμα με το ότι πιο χυδαίο υπάρχει στην δημοσιογραφία δεν μπορεί να συνυπάρχουν. Μέχρι και ο Διευθυντής της « ΑΥΓΗΣ» αγανάκτησε. Τρίζουν τα κόκκαλα ηγετών της Αριστεράς όπως ο Χ. Φλωράκης, ο Λ. Κύρκος, ο Γ. Γιάνναρος, ο Μ.Μπριλάκης, ο Κ. Φιλίνης.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι με τίποτα δεν μπορεί να αποβάλλει τον επικίνδυνο λαϊκισμό, την λασπολογία, τον τυχοδιωκτισμό. Πιστεύει ακόμα ότι μπορεί να επαναληφθεί το 2011-2012. Τότε ενοχοποποίησαν όλο τον πολιτικό κόσμο, τους βάφτισαν όλους μιζαδόρους αφού οι μίζες έφταιγαν κατ΄αυτούς για την χρεοκοπία, υποσχέθηκαν ότι θα σκίσουν τα Μνημόνια και καβάλησε το κύμα που τους έφερε στην εξουσία. Μαζί μ΄αυτή την επικίνδυνη εκδοχή της Αριστεράς, ανέβηκαν και δυνάμεις σαν τους ΑΝΕΛ και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σαν αποτέλεσμα του διχαστικού λόγου, της πόλωσης που καλλιέργησαν με κάθε τρόπο. Με τους πρώτους συγκυβέρνησαν μάλιστα σαν να μην συνέβαινε τίποτα. Τώρα πιστεύουν, φαντασιώνονται ότι επιφέροντας πλήγμα στον Κ.Μητσοτάκη θα ρίξουν την Κυβέρνηση και θα ανέβουν. Άλλωστε στο μυαλό τους έχουν, ότι ήταν περίπου τυχαίο και άδικο ότι ηττήθηκαν με δέκα μονάδες περίπου και στις Ευρωεκλογές και τις Εθνικές εκλογές και στην πρώτη ευκαιρία « ο λαός θα επανορθώσει». Αυτή είναι η πρόθεση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εκτροχιάζοντας την πολιτική ζωή της χώρας, απαξιώνοντας την Κυβέρνηση, με σημαία ευκαιρίας δήθεν την ηθική. Πρόκειται για μια βαθιά ανήθικη και υποκριτική τακτική στην οποία δυστυχώς φαίνεται να προσπαθεί να ακολουθήσει και το ΚΙΝΑΛ, προσπαθώντας να ξεφύγει από την δημοσκοπική καθήλωση. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δείχνει να μην μπορεί να κατανοήσει ότι μια « ουρά» εισπράττει ότι αντιστοιχεί σε μια ουρά.

Δεν πρόκειται για μια δοκιμή επίθεσης μόνο με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη. Είναι μία συνολική επίθεση και κατά της Κυβέρνησης και κατά των Εταιρειών δημοσκοπήσεων (πρόσφατα 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν ερώτηση γιατί μια Εταιρεία πραγματοποίησε έρευνα για λογαριασμό της ΕΡΤ) και κατά θεσμών, δικαιωμάτων, δημοσιογράφων που στοχοποιούνται και πάλι κατά τις συνήθεις πρακτικές του.

Είναι φανερό γιατί το κάνει:

- Δεν μπορεί να μετασχηματιστεί ιδεολογικά, πολιτικά, προγραμματικά.και επομένως αδυνατεί να πείσει ότι μπορεί να κάνει μια νέα αρχή.

- Βρίσκεται σε κατάσταση πανικού γιατί δεκαεννέα μήνες μετά τις εκλογές (39.5% της θητείας της) και ενώ έχουν συμβεί τα πάντα που θα μπορούσαν να συμβούν ( πανδημία, οικονομική κρίση λόγω πανδημίας, τουρκική προκλητικότητα κ.λ.π ) βρίσκεται από 14.5% έως και 18% πίσω στις δημοσκοπήσεις, ενώ χάνει περίπου το 30% των ψηφοφόρων του. Πρόκειται για κατάσταση που τροφοδοτεί αμφισβήτηση των ηγετικών δυνατοτήτων του Α. Τσίπρα και τρέχει τώρα με σημαία ευκαιρίας να συσπειρώσει ότι μπορεί.

- Ξέρει πολύ καλά ότι οι καταγγελίες που έχουν κατατεθεί δεν αφορούν μόνο στην υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και σε άλλους επώνυμους που θα έρθει η ώρα και για αυτούς στην Δικαιοσύνη. Μιλάμε για επώνυμους που διετέλεσαν Υπουργός, μέλος κορυφαίας Επιτροπής όπως για την Αναθεώρηση του Συντάγματος κ.λ.π επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Προσπαθεί επομένως να προσανατολίσει μόνο στην υπόθεση Λιγνάδη γιατί θεωρεί ότι εδώ έγινε λάθος από την Κυβέρνηση με την τοποθέτησή του στην θέση του Γεν. Διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο και επομένως χτυπάει την Υπουργό για να χτυπήσει τον Πρωθυπουργό , την δημοφιλία του, την εκτίμηση της κοινωνίας στο συνολικό έργο σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις. Θέλει ε να υπερασπίσει ένα ανύπαρκτο ηθικό πλεονέκτημα θολώνοντας την εικόνα.

- Φοβάται πως η ολοκλήρωση του εμβολιασμού με τους όλο και γρηγορότερους ρυθμούς εμβολιασμών που πραγματοποιούνται θα οδηγήσει σε όχι και τόσο μακρινό ορίζοντα σε νίκη κατά του κορονοιού, που θα ισοδυναμεί με νίκη της Κυβέρνησης σε ένα Πόλεμο.

- Φοβάται ότι οι υποθέσεις Παπαγγελόπουλου που μπορεί άμεσα να οδηγήσει σε Ειδικό Δικαστήριο και Καλογρίτσα – Παπά θα φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Μ΄αυτά και μ΄αυτά το μόνο που κατορθώνει να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να αναδεικνύεται η τοξικότητά του, η επικινδυνότητα του λαϊκισμού απέναντι στον οποίο ποτέ δεν μπορείς να εφησυχάζεις. Δείχνει όμως και κάτι για το συγκεκριμένο θέμα των καταγγελιών παιδεραστίας, βιασμών και σεξουαλικών και άλλων παρενοχλήσεων. Προσπαθώντας να εξαργυρώσει ευτελώς σε ένα κομματικό χρηματιστήριο, ουσιαστικά δυσκολεύει κι άλλα θύματα να μιλήσουν. Για φανταστείτε: ένα θύμα είχε να ξεπεράσει τόσες αιτίες δισταγμού για να μιλήσει. Τώρα πια θα πρέπει να σκεφτεί ότι πέραν όλων των άλλων κινδυνεύει να γίνει έσον κομματικού χαρτοπόλεμου.

Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το σκεφτεί και βασικά να αλλάξει στάση δείχνοντας κοινωνική υπευθυνότητα. Ωστόσο, ας το σκεφτούν οι άλλες δυνάμεις. Η Κυβέρνηση αρχικά, δεν πρέπει να αφήσει να πετάγεται λάσπη αφειδώς, αλλά κυρίως δεν πρέπει να παρασυρθεί σε μια τακτική « μία σου και μία μου» αλλά να συνεχίσει το έργο της. Οι δε άλλες δυνάμεις της Αντιπολίτευσης ξεκινώντας από το ΚΙΝΑΛ πρέπει να το ξανασκεφτούν και να δουν πως μπορούν να συμβάλλουν θετικά ώστε να ανοίξουν κι άλλα στόματα, να γίνουν κι άλλες καταγγελίες για τις οποίες θα επιληφθεί με ευθύνη και ταχύτητα η Δικαιοσύνη και να προωθηθούν μεγάλες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για αυτά τα αδικήματα , αλλά και με την συγκρότηση Κωδίκων δεοντολογίας.

eep logo