Folli Follie και Προοδευτική Διακυβέρνηση

zoupis zaxarias

του Ζαχαρία Ζούπη

Και να που Χριστουγεννιάτικα έσκασε ένα ακόμα σκάνδαλο από την περίοδο που κυβερνούσε η δρακογενιά και οι ακροδεξιοί των ΑΝΕΛ. Τα στοιχεία δεν χωράνε και πολύ συζήτηση. Στην ηλεκτρονική αλληλογραφία, υπάλληλος κάνει αναφορά σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, δύο πρώην υπουργοί και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Φλαμπουράρης, Χαρίτσης, Μπαλαούρας και Αραχωβίτης) τα οποία εμφανίζονται από τον αποστολέα να έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκειμένου είτε να παγώσει η υπόθεση της Folli Follie είτε να εμποδιστούν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη είτε να ευνοηθούν εταιρείες του Ομίλου!

Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση και δεν είναι η μόνη. Οι κάτοχοι εξ ορισμού κάτοχοι του περίφημου ηθικού πλεονεκτήματος όποιου δηλώνει αριστερός κατόρθωσαν μέσα σε πέντε χρόνια διακυβέρνησης να τσαλαπατήσουν κάθε ίχνος ηθικής. Η υπόθεση της Folli Follie έρχεται μετά την παλιανθρωπιά διασυρμού δέκα πολιτικών στελεχών χωρίς στοιχεία από ένα παρακρατικό κύκλωμα Πολιτικών και Δικαστικών που έκοβαν και έραβαν τα πάντα στα μέτρα τους παίζοντας με την ηθική υπόσταση ανθρώπων και με την Δημοκρατία.Έρχεται μετά τις καταγγελίες του Χ. Καλογρίτσα για τα όσα συνέβησαν από ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να τον κάνουν Καναλάρχη. Έρχονται μετά την δημοσιοποίηση των διαδρομών Παπά με Πετσίτη, με Μωιρή. Έρχονται μετά την πρόσφατη συγγνώμη του συγκυβερνήτη Χ.Καμένου απέναντι στον Β. Μαρινάκη για όσα του καταμαρτυρούσε χρόνια τώρα ( θυμάστε την περίεργη επικοινωνία του με βαρυποινίτη για να καταθέσει σε βάρος του Μαρινάκη). Έρχεται μετά την ωμά χαριστική πράξη ενοικίασης βίλας 140 τετραγωνικών μέτρων στο Σούνιο στον Α. Τσίπρα. Υπάρχει ένας ολόκληρος κατάλογος δύσοσμων κινήσεων και μεθοδεύσεων που όλες βρίσκονται πια στην Δικαιοσύνη και θα πρέπει να διερευνηθούν μέχρι τέλους , όχι απλά γιατί πρέπει να τιμωρηθούν κάποιοι, αλλά γιατί δεν μπορεί να εθιστεί η κοινωνία στην αντίληψη ότι όλα ανθρώπινα είναι.

Όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα παρεμβάσεων και διαφθοράς μαζί με αρκετούς σκελετούς που υπάρχουν στην ντουλάπα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πλήττουν μόνο κάθε έννοια ηθικού πλεονεκτήματος, εμποδίζουν και κάθε ολοκληρωμένη αποτίμηση της αριστερο-ακροδεξιάς πενταετίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ενάμισυ χρόνο από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρουσιάσει κανένα ουσιαστικό Απολογισμό και αυτή είναι μία από τις αιτίες της ιδεολογικής-πολιτικής- προγραμματικής – αντιπολιτευτικής αφασίας στην οποία βρίσκεται με συνεχή ξεσπάσματα ύβρεων, παραλογισμού, λάσπης. Ασφαλώς αυτό οφείλεται στην αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης ανάμεσα σ΄αυτούς που αισθάνονται ριζοσπάστες αριστεροί και αυτούς που θα ήθελαν να δημιουργηθεί ένας Προοδευτικός πόλος, ανάμεσα σ΄αυτούς που θα ήθελαν συνεργασία με το ΜΕΡΑ 25 και αυτούς που θα προτιμούσαν συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, ανάμεσα σ΄αυτούς που εκφέρουν πολιτικό λόγο αναρχοαυτόνομων στα Α.Ε.Ι του 1978-1979 και όσους δήλωναν κάποτε εκσυγχρονιστές. Οφείλεται όμως και στο γεγονός, ότι ένας ολοκληρωμένος Απολογισμός θα άγγιζε εκ των πραγμάτων και θέματα ηθικής της εξουσίας, συμπεριφορών και αντίληψης απέναντι στην Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη, των σχέσεων με μερίδα του μεγάλου κεφαλαίου και νταραβεριτζήδες που κυκλοφορούν άφθονοι.

Γι αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ αμήχανα καταφεύγει σε ύβρεις για «Κυβέρνηση αχρήστων», για Κυβέρνηση που κάνει εγκλήματα και άλλα φοβερά και τρομερά που αν τα πίστευε, θα έπρεπε να ζητήσει εκλογές το Καλοκαίρι του 2021, αφού τότε όλοι περιμένουν να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της περιπέτειας που ζούμε. Πως να ζητήσει όμως εκλογές βλέποντας ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές να χάνει το 30% περίπου των δυνάμεών του και η διαφορά από την Ν.Δ να κινείται κατ΄ελάχιστο στο 15%-16% στην Πρόθεση ψήφου, κάτι που σημαίνει ότι είναι ακόμα μεγαλύτερη αν κάνει κάποιος πλήρεις αναγωγές. Ζαλισμένος, αμήχανος, σε προγραμματικό κενό καταφεύγει στην λογική της πόλωσης και του μίσους όπως κάνουν μόνο ακροδεξιά μορφώματα σε χώρες της Ευρώπης την στιγμή που στην χώρα όπως και σ΄όλο τον πλανήτη δίνεται μάχη για την υγεία και την ζωή, για την στήριξη της Οικονομίας. Έτσι όμως στροβιλιζόμενος βυθίζεται όλο και περισσότερο και βρίσκεται όλο και σε μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Το θέμα μάλλον πρέπει να το δει καλύτερα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μάλλον θα βρεθεί σύντομα σε ακόμα πιο δύσκολη θέση και ενώ θα αρχίσουν σκάνδαλα να εκδικάζονται και κάποιοι να καταδικάζονται. Αυτά όμως αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα με την εικόνα που εμφανίζει το Κόμμα Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι τι ακριβώς εννοούν η Φώφη Γεννηματά αλλά εσχάτως και ο Γιώργος Παπανδρέου όταν μιλάνε για την ανάγκη για Προοδευτική Διακυβέρνηση. Προοδευτική Διακυβέρνηση με ποιους; Με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ; Με το ΜΕΡΑ 25 ή και το ΚΚΕ όπως θα προτιμούσε ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ; Έχουν δει άραγε τα ποιοτικά στοιχεία που δείχνουν με σαφήνεια εντελώς άλλες εκτιμήσεις και προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ; Το εννοούν ή απλά πρόκειται για σημαία ευκαιρίας για να φαίνονται κάποιοι «αριστερόστροφοι» και κάποιοι «δεξιοί» όταν θα ανοίξει η συζήτηση και η διαδικασία για την εκλογή νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ; Μήπως πάλι διακατέχονται από σύνδρομο Στοκχόλμης απέναντι σε όσους λάκισαν, τροφοδότησαν φραστικούς και όχι μόνο τραμπουκισμούς απέναντι στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προχώρησαν ακόμα και σε διώξεις.

Συμπέρασμα: Ας σκεφτεί καλά τα βήματά του το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ και ας τα σκεφτεί ακόμα καλύτερα και το ΚΙΝΑΛ. Συχνά , μετά από άσχημες δημοσκοπικές επιδόσεις έρχονται ακόμα χειρότερες επιδόσεις στην κάλπη.

Και τότε δεν έχεις να καταγγείλεις ούτε δημοσιογράφους, ούτε δημοσκόπους...

 

eep logo