Μάνα κουράγιο - Μάγδα κουράγιο!

vrettakos 2

του Χρήστου Βρεττάκου*

Περίπου 6 χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, στους δρόμους του Κερατσινίου από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, ήρθε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, με μια απαράδεκτη πρόταση, για να «μαχαιρώσει» τη μνήμη του Παύλου. Παράλληλα, αθωώνει την εγκληματική οργάνωση των νεοναζί για όσα έχει διαπράξει μέχρι τώρα, όπως είναι η υπόθεση των Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα και η επίθεση στα στελέχη του ΠΑΜΕ.

Η εισαγγελική πρόταση είναι άκρως προκλητική για όλους τους συγγενείς των θυμάτων του νεοναζιστικού μορφώματος. Αποτελεί ευθεία βολή στη δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών αυτής της χώρας. Με την πρόταση αυτή, αθωώνονται οι πολιτικοί ιθύνοντες που όπλιζαν τη νεοναζιστική συμμορία, δίνει πάτημα να αποθρασυνθούν εκ νέου τα φασιστικά τάγματα εφόδου και ανοίγει τον δρόμο προκειμένου να εισρεύσει πακτωλός χρημάτων στα ταμεία της Χ.Α.

Η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου- Δραπετσώνας στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της οικογένειας Φύσσα και σε όλα τα θύματα της Χ.Α.. Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για την εισαγγελική πρόταση και υπογραμμίζουμε πως θα είμαστε όπου και όπως χρειαστεί στον δρόμο του αντιφασιστικού αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση των θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης.ισρεύσει πακτωλός χρημάτων στα ταμεία της Χ.Α.

*Ο Χρήστος Βρεττάκος είναι δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας