Αθλιότητα τέλος!

zoupis zaxarias

του Ζαχαρία Ζούπη

Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διορθώνεται με τίποτα. Αντίθετα, δείχνει να επιστρέφει στη τακτική των φραστικών και όχι μόνο προπηλακισμών, στην ενοχοποίηση αποφάσεων της Βουλής, στην προσπάθεια απαξίωσης της Βουλής και των Κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Δείχνει να επιστρέφει στην εποχή που στο Σύνταγμα δέσποζε το περίφημο πανό με το άθλιο σύνθημα «Η χούντα δεν έπεσε το ΄74». Κακό δικό του, αφού βρισκόμαστε πια σε μια άλλη εποχή και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί καν να επικαλεστεί πια την ιδεολογική- πολιτική- ηθική παρθενιά του, ούτε «την μέθη της νιότης» και τις υποτιθέμενες αυταπάτες.

Η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εξαίρεση των Πολάκη, Τζανακόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο δείχνει ένα κόμμα με έντονα τα στοιχεία του τυχοδιωκτισμού, του θεατρινισμού, της φραστικής πολιτικής αλητείας και του αντικοινοβουλευτισμού. Η επίκληση δήθεν Κοινοβουλευτικού Πραξικοπήματος, και περί Χουντοεπιτροπής συνιστούν δείγματα αμέτρητης θεσμικής αμετροέπειας, θρασύτητας και υποκρισίας.Είναι δείγματα της αντίληψης στελεχών « που έχουν λερωμένη την ουρά τους» και χρησιμοποιούν αθλιότητες για να ξεφύγουν. Οι δε δηλώσεις και τα τιτιβίσματα αυτού του δήθεν ηρωικού δίδυμου, αλλά και άλλων στελεχών όπως η Γεροβασίλη και ο πάσχων να δείξει τον Συριζαισμό του Ραγκούση αποτελούν στοιχεία ντροπής για την Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Χειρότερα ακόμα, όλα αυτά αποτελούν τις πράξεις μιας κακοστημένης θεατρικής παράστασης με ενορχηστρωτή τον Αλέξη Τσίπρα.

Όλα είναι καθαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε την Προανακριτική Επιτροπή και για την ακρίβεια φοβάται την διερεύνηση που θα κάνει. Στελέχη του δεν έκρυβαν την άποψή τους ότι θα έπρεπε να μπει και κανένας φυλακή, για να κερδίσουν εκλογές. Δικαστικά στελέχη έχουν καταγγείλει ένα κλίμα πιέσεων και εκβιασμών από συναδέλφους τους και τον Ρασπούτιν προσωπικά. Δέκα πολιτικά στελέχη της Αντιπολίτευσης εκτέθηκαν, παραπέμφθηκαν με μαρτυρίες προστατευμένων μαρτύρων. Το φοβερό; Οι φάκελοι των επτά από αυτούς έχουν πάει ήδη στο Αρχείο ενώ δύο από τους τρεις μάρτυρες έχουν αλλάξει τις μαρτυρίες τους και ο ένας ειδικά καταγγέλει αφόρητες πιέσεις. Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Αυτοί που εμφανίστηκαν ότι προσπαθούν να ξεδιαλύνουν το σκάνδαλο ΝOVARTIS δεν φρόντισαν τρία χρόνια τώρα να εξεταστεί αυτός που αν υπήρχε χρηματισμός θα τον συντόνιζε, ο αξιωματούχος της Εταιρείας Φρουζής! Για τους χιλιάδες δε γιατρούς ούτε κουβέντα.

Η υπόθεση επομένως «βρωμάει» και μάλιστα πολύ. Η Προανακριτική μπορεί να συγκροτήθηκε για να εξετάσει τις καταγγελίες για τον Παπαγγελόπουλο, όμως κανένας δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά για το αν από την διερεύνηση δεν προκύψουν και ποινικές για πολιτικά και δικαστικά στελέχη, αλλά και για εμπλεκόμενους δημοσιογράφους. Αναφέρομαι σε ποινικές ευθύνες, γιατί πολιτικές ευθύνες φέρει κατ΄αρχήν ο Α. Τσίπρας και άλλα βασικά πολιτικά στελέχη της προηγούμενης Κυβέρνησης. Αυτό είναι και η συλλογική πεποίθηση της Ελληνικής κοινωνίας. Στην τελευταία δημοσκόπηση της OPINION POLL το 48% θεωρούσε ότι η υπόθεση NOVARTIS χρησιμοποιήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση σε συνεργασία με κύκλους στην Δικαιοσύνη, ώστε να ενοχοποιηθούν χωρίς στοιχεία πολιτικά στελέχη της Αντιπολίτευσης, ενώ το 62% συμφωνούν με την συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για να διερευνήσει τις ευθύνες Παπαγγελόπουλου για σκευωρία κατά πολιτικών αντιπάλων.

Πως λοιπόν να θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργήσει η Προανακριτική; Γι αυτό όρισε και τους Πολάκη και Τζανακόπουλο μέλη της Επιτροπής, γνωρίζοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα θα καλούνταν ως μάρτυρες. Πίεσαν, εκβίασαν, αλλά δεν τους πέρασε. Εξαιρέθηκαν και οι δύο αφού δεν μπορεί να είναι « εισαγγελείς» και μάρτυρες ταυτόχρονα. Το γνώριζε αυτό η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και γνώριζε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εξαιρούνται βουλευτές Κόμματος από Επιτροπή. Στην Επιτροπή για παράδειγμα για το Βατοπαίδι εξαιρέθηκαν δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ψήφο και του ΣΥΡΙΖΑ. Το γνώριζε , αλλά ήθελε και θέλει να εμφανίσει το δίδυμο Πολάκη- Τζανακόπουλου ως διωκόμενους, να απαξιώσει την Βουλή και να βάλει προσχώματα στο έργο της Επιτροπής. Επιδιώκει ταυτόχρονα να συσπειρώσει την αποσυσπειρωμένη βάση του.

Σχεδιάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Στην Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό δεν πάρχουν αδιέξοδα.Οι απειλές Πολάκη ότι θα πηγαίνει στην Επιτροπή μοιάζουν κωμικές. Υπάρχει τρόπος ο μέγας αυτός αγωνιστής να βγει από την αίθουσα συνεδρίασης της Προανακριτικής χωρίς να γίνει και τίποτα. Άντε να προσθέσει στο άλμπουμ φωτογραφιών του και μία με την φρουρά να τον συνοδεύει. Δεν θα συγκινηθούν και πολλοί. Η δε Επιτροπή θα συνεχίσει την Επιτροπή και το μόνο ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαξιώνει τα στελέχη του και στείλει δύο άλλους βουλευτές στην Επιτροπή όπως δικαιούται. Τα πράγματα στην Δημοκρατία λύνονται ήσυχα, ήσυχα και απλά.

The game is over και ο ηγεμόνας πρέπει να το καταλάβει γιατί κινδυνεύει και σ΄αυτό το θέμα να χρεωθεί κόστος και μάλιστα αυτή την φορά για προσπάθεια συγκάλυψης μιας αλήθειας πολύ σκληρής.

ETEKA_Desktop

eep logo