Κατά σκύλο, κατά κύρη...

skylos kai_anthropos


του Δημήτρη Καπράνου

Έρευνα,που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, απέδειξε, λένε, ότι η ράτσα του σκύλου που έχεις στο σπίτι σου, δείχνει κάτι από τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα, ακόμη και τη μόρφωση, την υγεία ή την ερωτική ζωή σου!
Για παράδειγμα, αναφέρει η έρευνα, εκείνοι που έχουν λαμπραντόρ, επιθυμούν να είναι μόνοι τους και χωρίς σύντροφο, ενώ όσοι επιλέγουν Γιορκσάιρ- Τεριέ θεωρούνται οι πλέον ευτυχισμένοι. Εκείνοι που έχουν μπουλντόγκ, συνήθως ψάχνουν τρόπο να χωρίσουν!

Δυστυχώς, η έρευνα δεν αναφέρει τί γίνεται με εμάς, που έχουμε ημίαιμα, αδέσποτα, σκυλάκια που έχουμε σώσει από την πείνα ή σκυλάκια που κάποιοι αναίσθητοι τα παρατούν στο δρόμο μόλις γεννήσει το δικό τους. “Να δεις, που εμείς που δεν έχουμε σκυλιά ράτσας αλλά υιοθετούμε αδέσποτα, είμαστε “λίγο απ' όλα” απεφάνθη φίλος, που έχει στην αυλή του ένα τσοπανόσκυλο, που μάζεψε ημιθανές στην Πάρνηθα.
Μεταξύ μας, αγαπητοί, όλες αυτές οι έρευνες δεν έχουν σπουδαία σημασία, αφού κατατείνουν, κυρίως, στο να δημιουργήσουν “είδηση” στα ΜΜΕ και να αναφερθεί σ' αυτά η φίρμα της εταιρείας που διενήργησε την έρευνα. Παράλληλα, υπάρχουν και τα συμφέροντα των “πετ -σοπ” και των κτηνιάτρων, οι οποίοι θα καρπωθούν τα κέρδη που θα αποφέρει η δημοσιοποίηση της έρευνας.
Δηλαδή, ένας που θέλει να ξαποστείλει την καλή του δεν θα πάει να αγοράσει ένα μπουλντόγκ; Εκείνος που θα θέλει να δείξει στην κυρά του ότι είναι ευτυχισμένος μαζί της και ότι “δεν λοξοκοιτάζει” δεν θα σπεύσει να προμηθευθεί ένα γιορκσάϊρ; Δεν θα ψάξει να βρει ένα γκόλντεν ριτρίβερ, που έχουν οι μορφωμένοι, όποιος θέλει να κάνει εντύπωση για τις γνώσεις του; Γι αυτό σας λέω, όλο και κάτι “πονηρό” κρύβεται πίσω από έρευνες αυτού του είδους.
Όπως, ας πούμε, κάποιες άλλες, που λένε ότι “Όποιος αγαπάει τα τριαντάφυλλα είναι τρυφερός”. Ε, σας πληροφορώ ότι είχαμε μια γειτόνισσα, στρίγκλα. Όποτε έπεφτε η μπάλα μας στο σπίτι της, την έκοβε με το μαχαίρι και μας την πετούσε ξεκοιλιασμένη! Ε, εκείνη η γυναίκα είχε στην αλτάνα της τις ωραιότερες τριανταφυλλιές της περιοχής! Άσε που ο δυστυχής ο άνδρας της ήταν “σήκω-κάτσε” και τα άκουγε συνεχώς!
Αμ' το άλλο, που λένε ότι όποιος αγαπάει την κλασσική μουσική είναι ευγενής και εκλεπτυσμένος; Είχαμε στην γειτονιά τον κύριο Σεραφείμ, που έπαιζε βιόλα ντα γκάμπα στην κρατική ορχήστρα. Το τι Χριστοπαναγίες άκουγαν η γυναίκα του και την πεθερά του, το τι σφαλιάρα έπεφτε στον γιο του, δεν λέγεται! Για αυτό σας λέω. Μια χαρά είμαστε με τα ημίαιμα!

eep logo