Αντίο φίλε Γιώργο…

marinakis vaggelis 3

του Χάρη Παυλίδη*

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αφιέρωσε τη νίκη- πρόκριση του Ολυμπιακού στον Γιώργο Μαυροσκότη, έναν αγαπημένο φίλο που έφυγε πρόωρα απ’ τη ζωή μετά από ένα βαρύ εγκεφαλικό που είχε υποστεί πριν από μερικούς μήνες. Εμφανώς συντετριμένος και προσπαθώντας με κόπο να συγκρατήσει τα δάκρυα του ο ηγέτης του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στον αγαπημένο του φίλο λέγοντας ότι αν και οπαδός του Παναθηναϊκού εν τούτοις «ήθελε να κερδίζουμε» είπε και πρόσθεσε «κυρίως στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας».

Για όσους γνώριζαν τους δεσμούς φιλίας που συνέδεαν τον Γιώργο Μαυροσκότη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, και είμαι ένας από αυτούς μια και με τον Γιώργο βρισκόμασταν καθημερινά για να πιούμε το καφεδάκι μας στον PIT στην Πλατεία Κολωνακίου, η αναφορά του Προέδρου του Ολυμπιακού έχει τη σημασία της η οποία κάθε άλλο παρά ήταν τιμής ένεκεν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στάθηκε δίπλα στην οικογένεια του Γιώργου από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή σ΄αυτή τη δραματική μάχη που έδωσε ο Γιώργος με το θάνατο.

Και το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης αφιέρωσε τη νίκη της μεγάλης του αγάπης, του Ολυμπιακού, σ΄έναν από τους πλέον αγαπημένους του φίλους, τον Γιώργο Μαυροσκότη, δείχνει την ευαισθησία ψυχής ενός ανθρώπου που όπως μας έλεγε συχνά στην παρέα ο Γιώργος «έχει καρδιά μικρού παιδιού». Μάλιστα, σε μένα προσωπικά ο Γιώργος όταν ήθελε να με πειράξει μου έλεγε: «Μικρέ», έτσι με φώναζε αν και μεγαλύτερός του, «είστε τυχεροί εσείς οι γαύροι που ο Βαγγέλης δεν βλέπει τον Ολυμπιακό ως επιχείρηση, αφού αν έφευγε θα κάνατε μαύρα μάτια να δείτε πρωτάθλημα».

Μεγάλη καρδιά ο Γιώργος, ο «Πρόεδρος» όπως τον αποκαλούσαμε οι φίλοι του, αλλά και μεγάλη αγκαλιά για όλους μας. Το βράδυ της Τρίτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέδειξε πόσο μεγάλη καρδιά έχει, αλλά και και ότι η αγκαλιά του είναι πάντα ανοιχτή για τους φίλους του. Προσωπικά δεν με εξέπληξε. Ο Γιώργος μου είχε πει τόσα, και πολλά περισσότερα που δεν γράφονται, ώστε να έχω άποψη για τον ψυχικό κόσμο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Με συγκίνησε όμως γιατί είπε αυτά που δεν μπόρεσα να πω εγώ για τον φίλο μου το Γιώργο. Ευχαριστούμε Πρόεδρε. Καλό ταξίδι «Πρόεδρε»…

*από tomanifesto.gr

eep logo