Στο Κανάλι -1 είμαστε κανονικοί άνθρωποι!

kanali 1_2

Του Γιώργου Καρύδη*

Eίμαστε άνθρωποι κανονικοί !!! Είμαστε εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και όχι λαμόγια που κάνουν αρπαχτές. Δεν είμαστε κάποιοι ...τεμπέληδες πλούσιοι που δεν ενδιαφερόμαστε για το πότε θα πληρωθούμε , αλλά ανθρωποι με κομμένο ρεύμα,

απλήρωτες όλες τις υποχρεώσεις μας, ελλειπής και πλέον αθλια διατροφή , αδυναμία αγοράς φαρμάκων μεταξύ πολλών άλλων και αποδέκτες εδώ και χρόνια ασύστολων ψεμμάτων και υποσχέσεων .

Αποδέκτες πολιτικών και όχι μονο παιχνιδιών που το μεγαλυτερο αρνητικό τους ''κύμα'' σκάει πάνω μας . Πανω στις ζωές μας .
Θελετε ειλκρίνεια χωρίς φόβο και πάθος ? Ναι, υπάρχουν ανάμεσα μας , σε μονοψήφιο αριθμό άτομα , που εξυπηρετούν τον εκάστοτε συμπερασματάκια ή εις βάρος μας κερδοσκόπο (οχι απαραίτητα χρημάτων) , που η σχέση τους με το κανάλι είναι ''περαστική'' . Δεν φταίνε όμως ούτε οι ίδιοι !! Ας φροντιζε ή ας φροντίσει ο εκάστοτε ''κατήγορός'' τους να διορθώσει την ..κατάσταση που αδικως ,λόγω συντριπτικής μειοψηφίας, χαρακτηρίζει όλους εμάς .
Είμαστε ,για άλλη μια φορά, απλήρωτοι από τις 28 Αυγούστου !!! , και ρωτάω προς πάσα κατεύθυνση : ποιος μπορεί να ζήσει ενώ καθημερινά βρίσκεται στην εργασία του , 3 (τρεις) μηνες χωρίς να πληρωθεί ? και κάτω από ποιες συνθηκες ? Είπαμε και παραπάνω , δεν χρειάζεται ουτε να λαικίζουμε , ουτε να παριστάνουμε τον Βασιλακη τον Καίλα .
Η απερχόμενη δημοτική αρχή μας άφησε (τυχαία ?δεν θα κρίνω και ουτε θέλω) χωρίς προυπολογισμό , με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κονδύλι ώστε η νέα Δημοτική αρχή να μας πληρωσει . Δηλαδη υπάρχουν τα χρήματα αλλά όχι ο τρόπος .
Στην μόνη επίσημη επαφή μας με την νεα δημοτικη αρχη και πιο συγκεκριμένα με τον Γενικό Γραμματέα του δημου, στις αρχες Οκτωβρίου,πήραμε διαβεβαιωσεις (οι οποίες τοιχοκολλήθηκαν και σε όλο το κτίριο της Ευρυπιδου) ότι θα γίνει αμεσα δημοτικό συμβουλιο , θα σταλεί ο νέος προυπολογισμός στην περιφερεια και με διαδικασίες ...σκυταλοδρομίας (δηλαδη γοργές και χέρι με χέρι ) θα πληρωθουμε τέλη Οκτωβριου , μαξ αρχές Νοεμβρίου .
Το (εν λογω) δημοτικό συμβούλιο έγινε στις 30 Οκτωβρίου !!! και το χαρτί απο την περιφέρεια , ευτυχώς με έγκριση, επέστρεψε Δευτέρα 24 Νοεμβρίου!! Δηλαδή χτες !! Η ''σκυταλοδρομία'' δεν είχε και από τους καλύτερους χρόνους , οι υποσχέσεις εκπρόθεσμες ...
Σε χτεσινή συνέλευση εργαζομένων ακουσαμε οτι θα πληρωθουμε μεσα στην βδομαδα !! Σημερα , μας είπαν οτι χρειάζεται εκ νέου δημοτικο συμβούλιο και η πληρωμη θα παει προς ...10Δεκεμβρίου!!! ειναι μια ψυχοφθορα κατάσταση που επηρεαζει τις ζωές μας , τις ζωές των παιδιών μας και των ανθρώπων μας και καλό θα ήταν να υπάρχει λίγο μεγαλύτερη υπευθυνότητα στην ενημέρωση μας .
Δεν ασκούμε ούτε πολίτευση ούτε αντιπολίτευση , ουτε συνδικαλιζόμαστε ούτε μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο !
Διαβάζεται άρθρο στον πρώτο πλυθυντικό , γράφει ένας, ο οποίος εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του και σίγουρα πολλούς άλλους , ίσως ''φοβισμένους'' .
Το οτι δεν εχουμε ...φωνή, τόση όση θα έπρεπε βάση των δυσκολιών που περναμε , δεν σημαίνει ότι δεν παιρναμε τις δυσκολιες αυτές .
Ξαναλέω , είμαστε παρεξηγημένοι !! την δουλειά μας δεν θα την κρίνουμε εμεις , οσο αφορά την..ποιότητά της , αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας απαξιώνει από την στιγμη που κάτω από αντίξοες συνθηκες εργαζόμαστε , και το ξαναλεω ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ , βρισκόμαστε στις θέσεις μας και δεν εχουμε κάνει απολύτως καμμία κινητοποιηση !
Θελουμε απλά αυτό που ΑΠΑΙΤΕΙ ο καθε εργαζόμενος .Να πληρωνόμαστε επιτελους στην ώρα μας κάτι που εδώ και πάρα πολλά χρονια ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!
Δεν μας ενδιαφέρει καμμία πολιτική και οχι μόνο στάση απεναντι στην εκάστοτε δημοτική αρχη , αντιθέτως θα θέλαμε συνεργασία μαζι της με πραγματική δουλειά και από τις 2 πλευρές ώστε όλοι μαζί να σώσουμε το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ της πολης μας .
Η νέα δημοτικη αρχή , και το τονιζω , δεν ευθυνεται για την συγκεκριμενη καθυστερηση των δεδουλευμένων μας , ΟΜΩΣ είναι εκείνη που θα πρέπει να λύσει το όποιο πρόβλημα , και μάλιστα συντομα , μιας και είναι δικιά της πλέον επιχείρηση !!
Καλούμε τον Δημαρχο Κ. Γιάννη Μωραλη να έρθει να μας γνωρίσει

Δεν είμαστε ''άγιοι'' , δεν είμαστε άμεμπτοι , είμαστε όμως εργαζόμενοι που αγαπάμε (οι περισσότεροι) αυτό που κάνουμε , και επειδή ζούμε από αυτό δικαιούμαστε καιαπαιτουμε να πληρωνόμαστε . Και μάλιστα στην ωρα μας .

* Ο Γ. Καρύδης είναι μουσικός παραγωγός στο Κανάλι 1

** Το δημοσιεύει το παραπάνω άρθρο ( διατηρώντας τη σύνταξη και την ορθογραφία του πρωτοτύπου) θεωρώντας μεν ότι αποτελεί μια αυθεντική μαρτυρία για την κατάσταση που επικρατεί στο Κ -1, αλλά χωρίς να συμφωνεί υποχρεωτικά με το σύνολο των απόψεων του συντάκτη