«Μου τα φοράτε, παρακαλώ;»

tarandos christmas_2


του Δημήτρη Καπράνου


«Παρακαλώ μπορείτε να μου τα φορέσετε;» ρωτάει ο κύριος την κυρία. «Ποια να σας φορέσω;» απορεί η μανδάμ. «Μα …τα κέρατά σας!» της λέει ο κύριος, ο οποίος αμέσως αρχίζει να τραγουδάει στο σκοπό του «Σαν με κοιτάς» του Γιάννη Σπανού, το δικό του σουξέ με τίτλο «Μου τα φοράς»!

Όχι, δεν πρόκειται για …εθελοντή κερατά ούτε για διαφήμιση της ταινίας του Μανφρέντι «Ένας υπέροχος κερατάς», στην οποία ακουγόταν το τραγούδι «La note che son partito», με τον Τζίμι Φοντάνα. Πρόκειται για διαφήμιση… πολυκαταστήματος παιδικών παιχνιδιών!

Δηλαδή, η γιαγιά, που πάει το εγγονάκι της να αγοράσει παιχνίδια (πλαστικούρα κινέζικη του …κερατά) από το εν λόγω (σχεδόν «μονοπώλιο» πολυκατάστημα, θα πρέπει να εξηγήσει τι σημαίνει «μου τα φοράς», να εξηγήσει γιατί ο κύριος (λέγεται ότι ο ίδιος ο επιχειρηματίας γράφει τις διαφημίσεις του) χαίρεται που …του τα φοράει η κυρία, αλλά και τι σημαίνει «σου φοράω κέρατο» και άλλα πικάντικα! Στο τέλος δε της διαφήμισης, ακούγεται και το καταπληκτικό «Αγοράστε τώρα τα κέρατά σας και ηλεκτρονικά!». 

Βεβαίως, το απίθανο ΕΣΡ, που ξέρει να κόβει πρόστιμα σε όποιον βρίσει την τρόικα και κατηγορήσει την (συγ)κυβέρνηση, ουδόλως ενοχλήθηκε από τα …κερατιλίκια της διαφήμισης, η οποία παίζει» περισσότερο από κάθε άλλη στα ραδιόφωνα. Έτσι, αύριο, θα ακούσουμε κι άλλες «εμπνευσμένες» διαφημίσεις από τον κύριο με το πολυκατάστημα που πουλάει μέχρι και …τούρκικα παιγνίδια στα παιδιά μας, για να μπορεί να στουκάρει ελεύθερα τα πανάκριβα σπορ αμάξια του. Ίσως να ακούσουμε και πιο πανηγυρική απόλαυση του «κερατώματος» ή ακ0μη και –γιατί όχι;- περιγραφή σεξουαλικών πράξεων, που θα μπορούν ελεύθερα ακούνε τα παιδιά μέσα από τις «διαφημίσεις» του περίεργου πολυκαταστήματος.
Βεβαίως, ο κύριος, που πληρώνει αδρά τα ΜΜΕ για να φιλοξενούν τη «διαφήμισή» του, ουδόλως ενδιαφέρεται για το πώς και κατά πόσον οι «εμπνευσμένες» του ατάκες θα βλάψουν τα παιδιά. Εκείνο που τον ενδιαφέρει, όπως προκύπτει από τη διαγωγή του, είναι να γεμίζει η τσέπη χρήμα, να βγαίνει το μπαγιόκο και στο εξωτερικό, ώστε να μπορούμε να λέμε «δε βαριέσαι» αν καταστρέψουμε και μια «Φεράρι»! Αμ τι να σας κάνω, κύριε. Αν υπήρχε στην Ελλάδα άλλος Θεός πλην του Μαμμωνά και του Κόμματος, θα σας είχε πιάσει από το αυτί το ΕΣΡ και θα σας είχε κόψει κοστούμι. Αλλά, αφού τα ΜΜΕ αναμεταδίδουν τις «εμπνεύσεις» σας επειδή τα μπουκώνετε με χιλιάρικα, πολύ καλά κάνετε! Ο tempora, o mores!

eep logo