Ήρθε η ώρα της αλήθειας !

zoupis square_3
Δεν αφήνουν τώρα όλοι τα παραμύθια;

Του Ζαχαρία Ζούπη

Η Βουλή διαλύθηκε και οι εκλογές ορίστηκαν. Όλα καλά κατά κάποιους. Όλα καλά, όλα ανθηρά… Είναι πολύ χαρούμενοι από την εξέλιξη και τουλάχιστον ανθρώπινα στεναχωριέμαι όταν σκέφτομαι ότι μπορεί να παγώσει πολύ σύντομα το χαμόγελο στα χείλη τους.

Στην πολιτική ΠΟΤΈ μην λες ΠΟΤΈ. Το θέμα είναι να μην παγώσει το χαμόγελο στα δικά μας χείλη από αυτά που θα δούμε θα ακούσουμε και προπάντως, θα ζήσουμε. Τέλος πάντων. Μην τα κουράζουμε και πολύ. Ας περάσουμε στην ουσία. Σε αυτή την πορεία προς τις εκλογές έχουν χρέος όλα τα Κόμματα να παρουσιάσουν με σαφήνεια τις θέσεις τους για το μέλλον της χώρας, για το τι θα πράξουν, αλλά και τι δεν θα πράξουν. Πριν από όλα όμως, καλό είναι να αφήσουν τα παραμύθια.

Οι πολίτες δεν μπορούν να ψηφίσουν δε καθεστώς ούτε τρομοκρατίας ,ούτε ψεύτικων ελπίδων ,ούτε σε κλίμα ψεύτικης σιγουριάς ,ούτε σε κλίμα ανασφάλειας . Αυτό θα οδηγούσε σε μια γενικευμένη αποσταθεροποίηση την επομένη μέρα ανεξαρτήτως αποτελέσματος .

Αξίζει απάυτή την άποψη να θυμηθούμε την πορεία που μας οδήγησε στις εκλογές και το τι ακούστηκε σάυτό το διάστημα . Αξίζει δε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, αναφέροντας για παράδειγμα , ότι τίποτα από όσα καταγγέλθηκαν επί μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κόμμα των ψεκασμένων εν όψει διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν επαληθεύτηκε εν τοις πράγμασι. Τώρα που έχουμε μπροστά μας όλα τα γεγονότα και είδαμε τι έγινε και τι δεν έγινε , μπορούμε να πούμε:
• Δεν επαληθεύτηκε καμία θεωρία κουμπαρά που γράφτηκε από την σύγχρονη «Αυριανή » και υποστηρίχτηκε από στελέχη όπως ο κ. Π.Σκουρλέτης, ο κ. Ν.Κωνσταντόπουλος και άλλους . Όλως περιέργως δε σιώπησαν ανεύθυνα και σφύριξαν αδιάφορα, όταν τους κάλεσε ο Εισαγγελέας. Όλοι εμφανίστηκαν «κάτι να έχουν ακούσει , κάτι να έχουν διαβάσει από κάπου » . Δεν νομίζω ότι αμφισβητεί κανείς αυτά τα γεγονότα… Για αυτό και οι ένοχοι σιωπούν….
• Δεν επαληθεύτηκε η αθλίας έμπνευσης τακτική καταγγελίας της αποστασίας που επέστρεψε την ζωή χρόνια πίσω και ποινικοποίησε απόψεις και πρόσωπα. Η μόνη «μεταστροφή» που είδαμε ήταν η στροφή του κ. Φώτη Κουβέλη (που τον κατηγορούσαν πριν μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ ως νέο Τσιριμώκο) και της διαλυμένης ΔΗΜΑΡ και των βουλευτών που της απομείνουν. Αυτή ήταν η μόνη μαζική αλλαγή πολιτικής άποψης και στάσης. Κάποιοι ήλπιζαν τουλάχιστον να τους βάλει κάπου, σε κανένα ψηφοδέλτιο ο κ. Τσίπρας. Ο τελευταίος ωστόσο αποδείχτηκε killer .Toυς ευτέλισε . Ωστόσο ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να μας πει κάτι για την θεωρία της αποστασίας. ΑΝ μη τι άλλο ,γιατί δεν επαληθεύτηκε. Αλλά και γιατί η θεωρία ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, δεν ταιριάζει και πολύ στην Αριστερά των θυσιών και των αγώνων. Ταιριάζει μάλλον σε ένα νέο είδος Αριστεράς το οποίο μπορεί να κάνει ότι θέλει, όσο στο όνομά της κατάκτησης της εξουσίας. Ας μάθουν κάποιοι ότι έχει αποδειχθεί , ότι ο εθισμός στην βοθρολογία βλάπτει.
• Δεν επαληθεύτηκε καμία θεωρία « εξαγοράς » βουλευτών. Η θεωρία αυτή λειτούργησε ως ομπρέλα γελοίων καταγγελιών, όπως της κ. Ξουλίδου την οποία… προσπάθησαν δήθεν να εξαγοράσουν με μήνυμα στο inbox της στο fb! Άκουσον, άκουσον! Η θεωρία αυτή λειτούργησε ως ομπρέλα πολιτικά αλήτικων συμπεριφορών, όπως των αξιότιμων κυρίων και «υποδειγμάτων » ιδεολογικής και πολιτικής συνέπειας κ. Παραστρατίδη και Βουδούρη. Όταν δε όλες οι αναφορές αποδείχτηκαν ανόητες, κουτοπόνηρες και ολοκληρωτικής έμπνευσης, εμφανίστηκε η συνταρακτική καταγγελία προσπάθειας εξαγοράς του κύριου Χαικάλη. Σύμφωνα με αυτή συνέβη το πρωτότυπο να προσπαθεί να τον εξαγοράσει ένας φίλος του, ο οποίος ήταν και Σύμβουλος του Προέδρου του Κόμματος του, την δε καταγγελία την έκανε αντισυστημικός σταρ του συστήματος που στηρίζει άλλο Κόμμα! Πιστεύω ότι για αυτή την υπόθεση θα πρέπει να ψαχτούν ΟΛΑ. Είναι σίγουρο άραγε όσοι αντιδρούσαν πεπεισμένοι για την αλήθεια της καταγγελίας ότι θα τους ικανοποιήσουν τα συμπεράσματα που θα προκύπτουν;
• Δεν υπήρξε τελικά καμένα «παιχνίδι», καμία συνωμοσία της Κυβέρνησης με τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής. Όλη αυτή η φημολογία αποδείχτηκε άλλη μια ωμή προβοκάτσια. Αντίθετα, στην πράξη φάνηκε ότι η Χρυσή Αυγή, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ήταν τα πιο πειθαρχημένα Κόμματα ως προς την καταψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ο Καμένος το πάλεψε έχοντας χάσει μια σειρά βουλευτές, πολλοί από τους οποίους έχουν μπει στην ουρά έξω από την Κουμουνδούρου. Το πάλεψε και μάλιστα περίεργα παθιασμένα, γιατί είναι ο αρχηγός ενός Κόμματος που δύσκολα, πολύ δύσκολα θα μπει στην Βουλή. Θα πληρώσει το υπερβολικό «κολητηλίκι»…. Για την ΔΗΜΑΡ, δεν έχει νόημα να μιλάμε. Δεν υφίσταται πια.. Εξαυλώθηκε την στιγμή που μπορούσε να αναχθεί σε πόλο συσπείρωσης όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Οι εννέα εναπομείναντες βουλευτές της έχασαν την ευκαιρία να συμβάλουν θετικά στις εξελίξεις, ευκαιρία που δεν θα την ξανά έχουν. Ήδη αμείφθηκαν …

Θα μπορούσε κάποιος να αναφερθεί τώρα πια σε πολλά «ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΤΕΛΙΚΑ» . Θα μπορούσε να δει πολλά ωμά ψέματα, εύκολες κουβέντες που δηλητηρίασαν την πολιτική ζωή του τόπου. Όπως θα μπορούσε να δει καθαρά ένα εντυπωσιακό δίαυλο επικοινωνίας, συννενόησης και συντονισμού ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητων Ελλήνων. Όλα αυτά βέβαια ανήκουν στο παρελθόν .Ας θεωρήσουμε ότι ήταν ατυχείς εμπνεύσεις υπό το άγχος κατάληψης της εξουσίας. Το πιο σοβαρό είναι το ΠΑΡΟΝ και το ΜΕΛΛΟΝ ,οι Εκλογές και η επομένη μέρα .Γι αυτό είναι αναγκαίο όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και πρωτίστως τα δύο κόμματα εξουσίας . Η Ν.Δ θα πρέπει να αφήσει εδώ και τώρα την στα όρια του μαζικού πανικού , κινδυνολογία που οδηγεί ήδη πολίτες στα γκισέ των τραπεζών ,δημιουργώντας κινδύνους για το τραπεζικό σύστημα πριν καν αναλάβει η όποια νέα Κυβέρνηση . Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του ,που φαίνεται να βρίσκεται στον προθάλαμο της εξουσίας ,είναι απαραίτητο από την πλευρά του να δημιουργήσει το πλέγμα ασφαλείας που χρειάζονται οι πολίτες και να περιορίσει τουλάχιστον φωνές στελεχών του που τροφοδοτούν την ανασφάλεια και συντηρούν την κινδυνολογία της Ν.Δ . Να αντιπαρατεθούν με ιδέες και προτάσεις και όχι ανταγωνισμό που θα υπονομεύσει την οικονομία ,την κοινωνική συνοχή , την χώρα .
Για την Ελλάδα ρε γαμώτο ….