«Προφητεία»

mavrotas giorgosΤου Γιώργου Μαυρωτά *

Ξημερώματα του όσιου Ξενοφώντος επτά κόμματα μπαίνουν στην βουλή. Τα δύο με άνεση, τα τέσσερα με μικρή διαφορά μεταξύ τους. Το έβδομο, γίνεται αγώνας SOUMO μεταξύ Βαγγέλη και Πάνου. Τα σημάδια στο φλιτζάνι όμως μου λένε ότι με διαφορά στήθους κερδίζει πάνω στο νήμα ο ΜΠΕΝΝΥ, άρα μπαίνει στη Βουλή.

Ο Αλέξης (ευτυχώς χωρίς αυτοδυναμία) είναι πρώτος. Ακολουθεί καταϊδρωμένος προφανώς κουρασμένος ο Αντώνης. Από ‘κει και μετά γίνεται του Θεοδωράκη ο γάμος όπως λέει ο θυμόσοφος λαός. Των τριών Ιεραρχών, οι τρεις ιεράρχες ΓΚΡΙΛΛΟ, ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ, ΝΤΕΛΙΝΚΕ με κοινή τους δήλωση στηρίζουν την κυβέρνηση Αλέξη που έχει ήδη σχηματίσει, και όλοι μαζί μπουκάρουν να ανατρέψουν την Ευρώπη.
Της Υπαπαντής γίνεται της πόπης. Ύστερα από μια σκληρή, εξαντλητική διαπραγμάτευση, με τους τοκογλύφους δανειστές μας, ο Αλέξης χορεύει, ΜΕΡΚΕΛ, ΣΟΪΜΠΛΕ, ΟΛΑΝΤ ΚΑΙ ΝΤΡΑΓΚΙ πεντοζάλη, ζάλη όπως πιάνει την αριστερή πλατφόρμα και όλες τις συνιστώσες, ΡΟΖΑ, ΜΙΜΟΖΑ και ΣΙΑ στην εντολή διαγραφής τους DIRECT FROM TEXAS. Πονηρός ο «καταληψίας» από καιρό είχε μεριμνήσει για την «ΑΠΟΣΥΡΣΗ» με την υπεύθυνη δήλωση για παράδοση της έδρας στο κόμμα.
Κυριακή του Ασώτου. Ο Άσωτος μπουκάρει όχι στου Μπαϊρακτάρη αλλά στη βουλή για να παντρέψει μαζί με το Σταύρο τον Αλέξη και τη Ντόρα υπό τις ευλογίες του Κινέζου. Η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται κρύο. Ο Αντώνης ξεκουράζεται στη Πύλο, φτιάχνει στρατιωτάκια από πηλό. Βούτυρο στο ψωμί του Γιώργου όλο αυτό το ψυχεδελικό σκηνικό, αρχίζει ταχύρρυθμα να τους μαθαίνει ζεϊμπέκικο και χορό της κοιλιάς αν έχει καταφέρει να μπει στη Βουλή και ο ΜΠΕΝΝΥ.
Αυτά προς το παρόν.

* Ο Γ. Μαυρωτάς είναι σκηνοθέτης, συγγραφέας του βιβλίου «Φόρα Παρτίδα».