Το τέλος της αυταπάτης... στην Περιφέρεια Αττικής

katsikaris 2

του Δημήτρη Κατσικάρη*

Οι Περιφερειακές εκλογές του Μαϊου αποτελούν μεγάλο στοίχημα για το μέλλον της Αττικής και του Πειραιά, και η μάχη είναι κρίσιμη για να επανέλθει η κανονικότητα στην Περιφέρεια Αττικής, μετά από μια περίοδο αυταπάτης και πειραματισμών.
Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι το δήθεν προοδευτικό υπόδειγμα την κυρίας Δούρου απεδείχθη κάλπικο και κενό περιεχομένου. Η Αττική οπισθοδρόμησε. Διαλύθηκε κάθε αναπτυξιακός σχεδιασμός, καταργήθηκε ο Περιφερειακός σχεδιασμός για τα απορρίμματα, χάθηκαν 400 εκατομμύρια ευρώ και με ψέματα εγκλωβίστηκαν 66 Δήμοι σε νέα αδιέξοδα.
Η κυρία Δούρου εξανέμισε τα 350 εκατομμύρια που βρήκε από τη χρηστή διαχείριση Σγουρού, διαχειρίστηκε την Περιφέρεια με διοικητική άγνοια και ανεπάρκεια, πολιτεύτηκε με Ελιτισμό και λαϊκισμό, και ότι απέμεινε από το δήθεν ηθικό της πλεονέκτημα, πνίγηκε στην Μάνδρα (την οποία άφησε απροστάτευτη, ενώ παρέλαβε έτοιμη μελέτη προς δημοπράτηση) και, τελικά, κάηκε στο Μάτι, σε μια «βάρδια θανάτου» για 100 συμπολίτες μας, την οποία η ίδια παρακολούθησε αναπαυτικά από την «κλιματιζόμενη φωλιά της».
Όμως, η Αττική και ο Πειραιάς χρειάζονται έργα και δουλειές. Δεν χρειάζονται νέα πειράματα, ούτε αστραφτερές βιτρίνες χωρίς περιεχόμενο. Ο κ. Πατούλης που ξεκίνησε για Δήμαρχος Αθηναίων και κατέληξε υποψήφιος Περιφερειάρχης, δεν ξέρει, ούτε μπορεί να διοικήσει τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Οι πολίτες της Αττικής που έζησαν τις ιδεοληψίες και την αλαζονεία της κυρίας Δούρου, δεν ξεγελιούνται πια, ούτε θαμπώνονται από νέα πυροτεχνήματα, γιατί αναζητούν λύσεις και έργο.
Η μάχη της Περιφέρειας Αττικής είναι αυτοδιοικητική και όχι μικροκομματική. Απαιτεί ήθος, αξιοπρέπεια, συνεργασία, σχέδιο και κοινή δράση. Και ο Γιάννης Σγουρός είναι ο άνθρωπος που μπορεί να επαναφέρει την Αυτοδιοίκηση στην Αττική, γιατί έμεινε στην Περιφέρεια σεβόμενος τους πολίτες, όταν όλοι οι άλλοι την χρησιμοποίησαν ως «σκαλοπάτι» για την πολιτική τους καριέρα.
Μετά από τόσες ιδεοληψίες, αυταπάτες και πειράματα, ήρθε η ώρα των ενεργών και σκεπτόμενων πολιτών, ώστε να στηρίξουμε πραγματικά την Αττική προτάσσοντας το δημιουργικό και ελπιδοφόρο ΕΜΕΙΣ, απέναντι στο μίζερο και μικρό ΕΓΩ.
Πέρα από κόμματα και χρώματα, καθαρά αυτοδιοικητικά, οφείλουμε όλοι μαζί να δουλέψουμε για τους πολίτες και όχι «να τους δουλέψουμε»!
Για όσα μας αξίζουν. Για τις γενιές που έρχονται.

*Ο Δημήτρης Κατσικάρης είναι δημοσιογράφος, τέως Αντιπεριφερειάρχης, υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με τον Γιάννη Σγουρό στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά.

eep logo