Η αλήθεια για την ΟΧΕ

moralis green

Του Γιάννη Μώραλη

 

Σε σχέση με την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ), το μεγαλύτερο επενδυτικό και κοινωνικό σχέδιο στην ιστορία του Πειραιά, στην οποία αναφέρονται ορισμένοι που προφανώς επιχειρούν για πολιτικό όφελος να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια τα ακόλουθα:

Τα 80 εκατομμύρια ευρώ τα εξασφάλισε η δημοτική αρχή του Πειραιά με μεθοδικό σχεδιασμό και σκληρή δουλεία για να αλλάξει η πόλη και η ζωή των κατοίκων της προς το καλύτερο τα επόμενα χρόνια.

Τα χρήματα αυτά δεν είναι από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ούτε από αυτόν της Περιφέρειας, είναι χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία ο Δήμος Πειραιά κέρδισε με το σπαθί του μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, την οποία διενήργησε και αξιολόγησε η Περιφέρεια.

Είναι σαφές ότι ΚΑΜΙΑ απολύτως συμμετοχή στον σχεδιασμό της ΟΧΕ του Πειραιά ή οποιουδήποτε άλλου Δήμου, είχε η Περιφέρεια αφού οι προτάσεις που κατατέθηκαν από ΟΛΟΥΣ τους Δήμους ήταν αποκλειστική ευθύνη τους.

Σχετικά δε με τον παραπλανητικό ισχυρισμό ότι αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να έχουν “πέσει” στην πόλη προ δυο ετών, η απάντηση σε όσους επιχειρούν να κάνουν το “άσπρο μαύρο” είναι το ΦΕΚ, το οποίο δημοσιεύθηκε το Μάρτιο του 2018. Νομίζω αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη απάντηση στον νέο κύκλο ψεμάτων που ξεκινά στην πόλη μας.

Η ΟΧΕ αποτελεί τη δικαίωση όσων πίστεψαν σε εμάς και όσων δουλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια για να εκπληρώσουμε την υπόσχεση μας προς τους Πειραιώτες. Με την υλοποίηση της που ήδη ξεκινά ο Πειραιάς θα γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη όπως τη θέλουμε.

Τα καλύτερα έρχονται!

eep logo