Προβλήματα δημοκρατίας

zoupis zaxarias

του πολιτικού αναλυτή Ζαχαρία Ζούπη

Ο Καθηγητής διεθνούς φήμης κ. Συνολάκης παρουσιάζει μία ολοκληρωμένη, αδιαμφισβήτητη επιστημονική Μελέτη με βάση την οποία θα μπορούσε σε λογικό χρονικό δΙάστημα να εκκενωθεί το Μάτι και να σωθούν δεκάδες ζωές. Η απάντηση από την μεριά της Κυβέρνησης ασφαλώς ήρθε. Όχι με επιχειρημτα επιστημονικά ή έστω πολιτικά, αλλά από ένα από τα γνωστά τιτιβίσματα του φημισμένου τραμπούκου κ. Πολάκη. Καθύβρισε τον Καθηγητή και δημοσιοποίησε την εικόνα του σπιτιού του, όπως και την διεύθυνσή του με μια επίδειξη προκλητικής φασίζουσας συμπεριφοράς στοχοποίησης ενός επιστήμονα! Δείγμα της αντιδημοκρατικής, ολοκληρωτικής αντίληψης όχι μόνο ενός Υπουργού, αλλά μιας ολόκληρης Κυβέρνησης. Θα ήταν διαφορετικά βέβαια αν ο Πρωθυπουργός απέπεμπε τον Υπουργό του. Ωστόσο, τίποτα τέτοιο δεν έγινε. Αντίθετα η κυρίαρχη εικόνα είναι ότι ο τραμπούκος από τη Κρήτη απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα ότι αναλαμβάνει τς « βρώμικες » δουλειές.

Εκατό άνθρωποι κάηκαν στο Μάτι μέσα σε μια ανείπωτη τραγωδία και καταστροφή. Κανένας από την Κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει ακόμα μια συγγνώμη, κανένας δεν δάκρυσε. Κι όμως όλα συνέβησαν γιατί καμιά εικοσαριά κυβερνητικά, κρατικά, περιφερειακά και περιφερειακά στελέχη αποδείχτηκαν όχι μόνο άχρηστοι, αλλά και κυνικά απάνθρωποι.Εδώ , την ώρα που καίγονταν οι άνθρωποι, έστηναν μια θεατρική παράσταση για να σώσουν το προφίλ του αρχηγού της « δρακογενιάς». Φτάνουμε στην Συνέντευξη Τύπου και στο πρωτοφανές γεγονός κανένας πλην ενός δημοσιογράφου να θέσουν ευθέως το ερώτημα αν ο Πρωθυπουργός γνώριζε όταν γινόταν η θρυλική σύσκεψη, ότι ήδη έχουν καεί άνθρωποι. Η απάντηση; Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απάντησε επί της ουσίας και επιτέθηκε κατά του δημοσιογράφου λέγοντας ότι και στην κριτική υπάρχουν όρια; Δείγμα ευαισθησίας, ωρίμανσης, ευθύνης ; Εικόνα ντροπής πάντως, προσπάθεια επιβολής μιας ένοχης σιωπής.

Ένας δημοσιογράφος εξωτερικός δημοσιογράφος της ΕΡΤ που θυμίζει όλο και περισσότερο ΥΕΝΕΔ χαρακτηρίζει ουσιαστικά τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ...Μουσολίνι! Εκφράζονται αντιδράσεις , γίνεται οξύτατη κριτική από όλα τα κόμματα. Η απάντηση μέσω του αξιότιμου κ. Τζανακόπουλου; Εμείς δεν λογοκρίνουμε τους δημοσιογράφους και η Ν.Δ έχει κάνει χειρότερα ! Αλήθεια πόσο διαφορετικά θα μπορούσε να απαντήσει ο Υπουργός Προπαγάνδας του Μαδούρο; Τι άλλο πρέπει να γίνει από τους εντεταλμένους από την Κυβέρνηση δημοσιογράφους που τυς πληρώνουμε εμείς και μάλιστα με τα ειδικά μισθολόγια των εξωτερικών συνεργατών ( δες Καψιώχας, Κοτρώτσος, Ακριβοπούλου ) αφού φαίνεται ότι οι κοντά 2.500 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ/ΥΕΝΕΔ δεν αρκούν γα να κάνουν την δουλειά; Πόσους τόνους προπαγάνδας επιπέδου μονοκομμματικού Κράτους θα καταπιούμε μέχρι τις εκλογές;

Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ μπαίνει σε άλλη μια Πρεσβεία και μάλιστα με την συνοδεία « οπερατέρ», ο σκοπός δεν αντιδρά και παρακολουθεί, όλα ωραία και γραφικά.Αντιδρούν και πάλι τα κόμματα.Η απάντηση Τζανακόπουλου; Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε με όσα είπε , ότι είναι λάτρης ενός αστυνομοκρατούμενου Κράτους! Σκιζοφρένεια, ολοκληρωτικό παραλήρημα , αλλά και αποκάλυψη! Αυτή η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό αφού δεν μπορεί να καταλάβει πως πάει για τόσο μεγάλη ήττα, δεν μπορεί να συμβιώσει με την ιδέα της ήττας.Δείχνει ότι είναι ευαίσθητη μόνο όταν ο Κουφοντίνας πρέπει να πάρει άδεια ή να μεταφερθεί σε αγροτικές φυλακές. Είναι ευαίσθητη για τα ανθρώπινα δικαιώματα μόνο όταν συλλαμβάνεται κάποιος από τους αγαπημένους της Ρουβίκωνες, ενώ δεν μιλάει όταν πετάνε σαν τα σακιά ανθρώπους στην Μόρια και βιάζουν παιδάκια.

Τέσσερις στιγμιότυπα, τέσσερις εικόνες μιας απαράδεκτης Κυβέρνησης που καθίσταται επικίνδυνη για την χώρα και για την Δημοκρατία και όχι μόνο για την Οικονομία. Αλήθεια διάφοροι από την Κεντροαριστερά πως ανακάλυψαν την ωρίμανση αυτής της Κυβέρνησης και πως λένε χωρίς να ντρέπονται ότι μπορούν να δημιουργήσουν προοδευτικό πόλο μ΄αυτούς τους απαράδεκτους κυβερνώντες ;

Μια απλή απορία ....