Είναι τόσο απλή η αλήθεια...

zoupis zaxarias

του Ζαχαρία Ζούπη

 

Eντάξει. Τα παραμύθια ασκούν πάντα μια περίεργη γοητεία λίγο ή πολύ. Ειδικά όταν υπάρχουν και δράκοι. Ας πάρουμε την σωρεία παραμυθιών με τα οποία οι σημερινοί κυβερνώντες ανέβηκαν το κύμα και ήρθαν στην εξουσία. Θα έσκιζαν τα Μνημόνια, θα τα έβαζαν με τους ισχυρούς της Ευρώπης και θα τους ανάγκαζαν να υποχωρήσουν, θα διασφάλιζαν το βιωτικό μας επίπεδο, θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ και άλλα πολλά και επαναστατικά. Ένα σύνολο παραμυθιών που συνιστούσαν μια μεγάλη κοροιδία του λαού, συνειδητή εξαπάτηση μιας κοινωνίας που έβλεπε να χάνονται τα πάντα και ήταν σε θέση να πιαστεί από κάθε αδίστακτο λαικιστή αριστερό ή δεξιό. Πως να ξεχάσουμε την μεγάλη απάτη του δημοψηφίσματος που δίχασαν ένα λαό, για να μπορέσουν να υποχωρήσουν ;

Όταν όμως οι θαραλέοι επαναστάτες φοβούνται και υποχωρούν, όταν μετατρέπονται σε χειρότερους από όλους τους προηγούμενους, δείχνουν ότι δεν διακρίνονται για την συνέπεια, την φιλαλήθεια, τον σεβασμό των θεσμών άρα και της Δημοκρατίας , ότι είναι ανίκανοι αλλά πολύ ικανοί στα επικοινωνιακά παιχνιδάκια και στην χυδαία προσπάθεια εξόντωσης κάθε αντιπάλου, τότε επέρχεται η αφύπνηση, η ανάγκη για μια νέα αρχή. Όταν οι αριστεροακροδεξιοί σύμμαχοι συνυπάρχουν τόσο περίεργα αρμονικά τόσα χρόνια και δίνουν εξετάσεις στην δυνατότητα υποταγής για όλα όσα έφτυναν, τότε οι πρωταγωνιστές της δρακογενιάς αποκαλύπτονται.Φαίνεται ο τυχοδιωκτισμός τους , η λατρεία της εξουσίας, η απουσία, ιδεολογικού, πολιτικού, ηθικού στίγματος.Τότε πρέπει να φύγουν.Είναι επικίνδυνοι.

Όταν οι κυβερνώντες μας πανηγυρίζουν για την έξοδο από το 3ο Μνημόνιο, ενώ χρέωσαν την χώρα έως και 200 δις.ευρώ, όταν διέλυσαν τον κρατικό μηχανισμό όπως φάνηκε στο Μάτι, όταν ξαναυπόσχονται νέους παραδείσους υποτιμώντας χυδαία την νοημοσύνη του μέσου Έλληνα που έχει ταλαιπωρηθεί 8 χρόνια με Μνημόνια και φως δεν βλέπει, τότε το να φύγουν δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται η πιο μαζική , καταλυτική καταδίκη τους, η στρατηγική ήττα τους.

Αυτό πρέπει να γίνει στις επόμενες εκλογές. Επιστροφή στην οικονομική, πολιτική, κοινωνική κανονικότητα δεν μπορεία να υπάρξει με τυχοδιώκτες λαικιστές να έχουν ρόλο. Ανόρθωση της χώρας και πορεία προς την Ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει όσο υπάρχουν αυτοί που θα επιδιώκουν να διχάσουν και πάλι, να διδάξουν μίσος και εμφυλιοπολεμικό κλιμα μόνο και μόνο γοα τα κομματικά τους συμφέροντα.

Είναι τόσο απλή η αλήθεια...

eep logo