Η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα στο Μάτι...

lykos fotia

του Δημήτρη Καπράνου

H μικρή Κοκκινοσκουφίτσα, δεν πίστευε ότι στο δάσος υπήρχε ο κακός λύκος. Αντίθετα, είχε ακούσει ότι το δάσος όπου βρισκόταν το σπίτι της γιαγιάς της, ανήκε στον Δήμο όπου ήταν δήμαρχος εκείνος ο καλός και ωραίος κύριος που έβγαινε στην τηλεόραση και ήταν "κριτής" σε διάφορα "τάλεντ σόου". Τον είχε ψηφίσει και γιαγιά της επειδή "είναι πλούσιος και δεν θα βάλει χέρι στο ταμείο"...
Η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα είχε επίσης ακούσει ότι ο Δήμος στον οποίο ανήκε το δάσος, υπαγόταν στην Περιφέρεια, επί κεφαλής της οποίας είναι εκείνη η ξανθιά κυρία, που είχε βγει στην τηλεόραση μια φορά για να πανηγυρίζει στα Προπύλαια και μια άλλη για να πει ότι θα παραιτηθεί αν δεν ληφθούν μέτρα για την Μάνδρα.
Η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα είχε μάλιστα ακούσει ότι εκεί πνίγηκαν πολλοί άνθρωποι.
Κι όταν η μαμά της έδωσε το καλάθι με τα καλούδια για να το πάει στη γιαγιά της, στο δάσος, η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα άκουσε με προσοχή τα λόγια της:
"Να προσέχεις, γιατί κάποια στιγμή μπορεί να φανεί ο κακός Λύκος. Πρόσεξε καλά, κακομοίρα μου.
Μια χαψιά θα σε κάνει! Πήγαινε από τον δρόμο και μην μπεις στα μονοπάτια!
Πήρε το λεωφορείο από το Πεδίον του Άρεως. Κάποιοι περίεργοι τύποι της "την έπεσαν" μιλώντας αργά και ακαταλαβίστικα, σαν να έπαιζαν σε ταινία με αργή κίνηση, αλλά δεν τους έδωσε σημασία και μπήκε στο λεωφορείο.
Στην διαδρομή, από Αθήνα-Μάτι, είδε την περιοχή να γεμίζει αυθαίρετα, είδε δέντρα να κόβονται και να χτίζονται από χαμόσπιτα μέχρι βιλάρες!
Είδε ρασοφόρους να λένε "Αυτά είναι οικόπεδα της Εκκλησίας", είδε κοσμάκη να πέφτει τάβλα μπροστά στις μπουλντόζες και βουλευτές, δεξιούς κι αριστερούς, να τους σιγοντάρουν.
Δεν τολμούσε το κράτος να γκρεμίσει τις παράγκες, τη γλύτωναν και οι βίλες!
Είδε να αλλάζουν κάθε τόσο ρυμοτομικά σχέδια, δασικοί χάρτες, είδε εμπρηστές και οικοπεδοφάγους, "Εξωραϊστικούς Συλλόγους" και "Συνεταιρισμούς" να αγοράζουν εκτάσεις δασικές ,καθώς οι υπουργοί τους έλεγαν "Πάρτε το κι εγώ εδώ είμαι"....
Είδε να γίνεται το υπουργείο Δημοσίων Έργων ΠΕΧΩΔΕ και είπε μέσα της "όλα θα αλλάξουν τώρα", αλλά άκουσε αμυδρά κάτι ονόματα "Μάνος", "Τρίτσης" και μετά σιωπή...
Καθώς το λεωφορείο πλησίαζε στο Μάτι είδε, έντρομη ότι δεν υπήρχε δάσος! Μόνο καμένα δέντρα, και νεκρική σιγή. Κατέβηκε και την περίμενε ο λύκος! "Θα με φάς;" είπε έντρομη. "Τί να φάω από εσένα; Προτιμώ να μείνω νηστικός" είπε κι έφυγε. Κοιτάχτηκε στον καθρέφτη του λεωφορείου και κατάλαβε ότι στη διαδρομή είχε γίνει εβδομήντα χρονών!

eep logo