Όπως έστρωσαν, θα κοιμηθούν...

zoupis zaxarias

του Ζαχαρία Ζούπη

Δεν μπορώ να γνωρίζω έγινε ευρύτερα αντιληπτό, αλλά 1 στις 3 συντάξεις δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ και η μέση σύνταξη όλων των Ταμείων φθάνει τα 722 ευρώ, ενώ οι προβλέψεις είναι πια, ότι έρχονται συντάξεις των 480 ευρώ το 2021! Σίγουρα πάντως, από την 1η Ιανουαρίου του 2019 όλες οι κύριες συντάξεις θα περικοπούν μέχρι και 18% με όσα ψήφισαν οι 153 πρν λίγους μήνες. Η 3η αξιολόγηση που μας είχαν πει ότι έληξε τον Δεκέμβριο είναι ακόμα στον αέρα , η δόση που περιμέναμε επομένως δεν έχει εκταμιευτεί , ακολουθει η 4η και δύσκοληη αξιολόγηση, ενώ έγινε σαφές ότι και επιτροπεία θα έχουμε και τυχόν ρύθμιση του χρέους θα συνοδευτεί από κάποιο νέο Μνημόνιο η όπως ονομαστεί. Τα capital controls συνεχίζουν να υπάρχουν, η περίφημη κατά Αλέξη Τσίπρα καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια «ξεχάστηκε» και ταυτόχρονα η έξοδος στις αγορές κινδυνεύει σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον και το « μαξιλαράκι ασφαλείας » είναι δύσκολο να υπάρξει.

Ωστόσο η Κυβέρνηση αποφάσισε για άλλη μια φορά να τζογάρει παίζοντας με θεσμούς και Σύνταγμα τροφοδοτώντας πολιτική κρίση άρα και πιθανή νέα φάση οικονομικής ανασφάλειας , για να εμφανιστεί ως δύναμη κάθαρσης. Έριξε στην αρένα κορυφαία στελέχη στηριγμένη στις καταθέσεις προστατευμένων μαρτύρων ,με κορυφαίο τον 3οπου κατάθεσε στις 4 -2 ημέρα του συλαλλητήριου για το Σκοπιανό. Υπουργοί που υποτίθεται πως δεν μπορεί να γνώριζαν την δικογραφία βγήκαν περιχαρείς να ανακοινώσουν το κορυφαίο σκάνδαλο, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βόλταρε τυχαία στον ‘Αρειο Πάγο λίγο πριν σταλεί στην Βουλή το πόρισμα. Δεν θυμάμαι μια Κυβέρνηση σε τόσο λίγες μέρες να αυτοπροδόθηκε για τα σχέδιά της και τις μεθοδεύσεις της τόσο, να παραβίασε τόσο βάναυσα κάθε έννοια Συνταγματικής, θεσμικής λειτουργίας και αποδεικτικής διαδικασίας.

Για άλλη μια φορά η απελπισία από τις βαρετές πια Δημοσκοπήσεις που δεν λένε με τίποτα να μειώσουν την διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ κάτω από 10 μονάδες οδήγησε σε μια ακόμα επίδειξη τυχοδιωκτισμού που σίγουρα θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

ΠΡΩΤΟΝ , επιτείνει την εικόνα αναξιοπιστίας τους , μιας και ο πρώτος χαρακτηρισμός που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό σ΄όλες τις έρευνες είναι η απλή φράση ψεύτης και οι περισσότεροι θεωρούν ότι όλα αυτά που ακούμε τελευταία είναι μια κακοστημένη σκευωρία.

ΔΕΥΤΕΡΟ, δεν μπορεί να πείσει κανένα νοήμονα άνθρωπο όταν για να αντιμετωπίσει δήθεν το σκάνδαλο της υπερβολικής φαρμακευτικής δαπάνης παραπέμπει κύρια στελέχη που έβαλαν την σφραγίδα τους στην ραγδαία μειωσή της από 5.108 εκατομ.ευρώ το 2019 σε 2.019 εκατομ. ευρώ το 2014 ,αφήνοντας στην άκρη την περίοδο 2004- 2009 όπου υπερδιπλασιάστηκε η φαρμακευτική δαπάνη.

ΤΡΙΤΟ, πολλοί έχουν πια πεποίθηση οτι η Κυβέρνης χαντακώνει μια σοβαρή διελεύκανση του θέματος στο όνομα να σώσει ότι σώζεται.

ΤΕΤΑΡΤΟ, βρέθηκε πολιτικά απομονωμένη αφού συνάσπισε όλα τα « πολιτικά βουβάλια» απέναντί της και μάλιστα με πρόθεση να το πάνε μέχρι τέλους.

ΠΕΜΠΤΟ, έφερε πιο κοντά Ν.Δ και ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ που κατάλαβαν για άλλη μια φορά με πόσο κυνικούς και αδίστακτους αντιπάλους έχουν να κάνουν, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τους πρόθυμους που υπάρχουν και στους δύο χώρους. Πρόκειται για εξέλιξη με μεγάλη σημασία για τις μετεκλογικές διεργασίες .

ΕΚΤΟ, προσγείωσαν απότομα όσους από την Κεντροαριστερά, ξεχνώντας τι έχει πει και κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 μέχρι σήμερα, για να διερευνούν ανοήτως νέες δυνατότητες χάραξης των διαχωριστικών γραμμών με αφορμή τις θέσεις που πήραν τα κόμματα για το Σκοπιανό και μόνο.

ΕΒΔΟΜΟ, είναι φανερό ότι δηλητηριάζουν το πολιτικό κλίμα ,κάτι που σύντομα θα βρουν απέναντί τους αφού πολύ γρήγορα η και λίγο αργότερα θα γίνουν εκλογές που φαίνεται ότι θα χάσουν και ταυτόχρονα δεν έχουν πείσει και τόσο για το λευκό ποινικό και πολιτικό μητρώο τους όπως εσπευσε να σημειώσει ο Αλέξης Τσίπρας .

Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν ,που λέει και η λαϊκή παροιμία και αυτό θα γίνει σύντομα. Άλλωστε ήδη τρέχουν να απαλλαγούν από την καυτή πατάτα επιστρέφοντας την υπόθεση στην Δικαιοσύνης δια της Προκαταρκτικής . Είναι όμως αργά ....

eep logo