Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο κυνήγι του Σάντσο

santso

Μπορεί η σεζόν να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί, όμως ήδη διαφαίνονται τα πρώτα καλοκαιρινά μεταγραφικά σίριαλ. Και ένα εξ αυτών αναμένεται να είναι η αλλαγή ποδοσφαιρικής στέγης για τον Τζέιντον Σάντσο. Ο 21χρονος Αγγλος αποφάσισε να αφήσει νωρίς την Αγγλία και τη Μάντσεστερ Σίτι, όπου δεν πήρε ευκαιρίες, και να χτίσει το όνομά του στην Ντόρτμουντ, όμως πλέον ετοιμάζεται να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη. Για την απόκτησή του παρουσιάζονται ως φαβορί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ.

Σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι, η τιμή του Σάντσο έχει πέσει, αφού η πανδημία έχει μειώσει τα έσοδα των συλλόγων, μεγάλων και μικρών. Αδεια γήπεδα, λιγότερες χορηγίες, ακόμα και μικρότερο μέρισμα από δικαιώματα για τις αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις είναι στις προβλέψεις των οικονομολόγων για τα επόμενα χρόνια.

Στην περίπτωση της Λίβερπουλ, η διοίκηση έχει υποσχεθεί ηχηρές μεταγραφές για το καλοκαίρι και ο Σάντσο θα ήταν σίγουρα μια καλή αρχή. Ωστόσο, για να αποκτηθεί εξτρέμ που θα προορίζεται για βασικός, έχει κριθεί ως προαπαιτούμενο να αποχωρήσει ένας εκ των Μανέ, Φιρμίνο και Σαλάχ. Τα τελευταία νέα θέλουν τον Αιγύπτιο να σκέφτεται έντονα το ενδεχόμενο να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη, οπότε σε αυτήν την περίπτωση ο Σάντσο θα είναι σίγουρα στις επιλογές του συλλόγου.

Οσον αφορά τη Γιουνάιτεντ, είναι αλήθεια πως προτεραιότητα στην παρούσα φάση είναι η ενίσχυση της άμυνας. Ο Σάντσο παραμένει στα πλάνα, όμως οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δεν πρόκειται να χαλάσουν όλο τους το καλοκαίρι (όπως πέρσι) προσπαθώντας να αγοράσουν τον Σάντσο. Εφόσον δεν μπορούν να τα βρουν με την Ντόρτμουντ, έχουν βρεθεί ήδη εναλλακτικές. Επίσης, αν αποχωρήσει και ο Πολ Πογκμπά, τότε στη μεταγραφική λίστα θα προστεθεί και ένα αμυντικό χαφ και η επίθεση θα περάσει στα ακόμα πιο χαμηλά.

Εσχάτως φήμες έχουν αναπτυχθεί και για ενδιαφέρον της Τσέλσι, ωστόσο αν υπάρχει μία θέση στην οποία οι «Μπλε» δεν έχουν ανάγκη, αυτή είναι τα εξτρέμ.

Πολλά θα κριθούν από τη στάση της Ντόρτμουντ. Πέρσι ο γερμανικός σύλλογος ζητούσε 120 εκατομμύρια ευρώ, όμως φέτος η τιμή φαίνεται να έχει πέσει στα 100 εκατομμύρια. Αλλωστε αν υπάρχει ένας παίκτης που η Ντόρτμουντ προσπαθεί να κρατήσει με νύχια και δόντια, αυτός δεν είναι ο Σάντσο, αλλά ο Ερλινγκ Χάαλαντ, για τον οποίο ζητά 180 εκατομμύρια ευρώ, ποσό απαγορευτικό μετά από μία σεζόν κατά την οποία οι σύλλογοι της Ευρώπης παρουσίασαν σημαντική ζημία.

eep logo