Συνθήκη η ενότητα και η ανανέωση

karydis dimitris

του Δημήτρη Καρύδη*

Συμπληρώθηκαν 36 χρόνια χθες από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ το 1981.

Ο λόγος που υπενθυμίζω αυτή την ιστορική ημερομηνία δεν είναι μόνο για τις μεγάλες θεσμικές, κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές που εφαρμόστηκαν τότε υπέρ της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού όσο για το κλίμα εθνικής συμφιλίωσης, ενότητας, ελπίδας και εμπιστοσύνης μέσα στο οποίο συντελέστηκαν.

Ετσι η Ελλάδα από μια καθυστερημένη βαλκανική χώρα έγινε μια ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα με ανάπτυξη, ευημερία αλλά και πολλές παθογένειες - πελατειακό σύστημα, γραφειοκρατία, αναποτελεσματικό κράτος, διαπλοκή και διαφθορά.

Η διακυβέρνηση Καραμανλή, αφού αποθέωσε τις παθογένειες, τις οποίες δήθεν θα καταργούσε, οδήγησε τη χώρα στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.

Το Μνημόνιο που ακολούθησε, ως η μόνη εφικτή λύση για να μη χρεοκοπήσει η χώρα, ήταν ένα Σοκ για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Η ιστορική μας παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, μπήκε στο στόχαστρο κάθε είδους δημαγωγών, εθνικιστών, λαϊκιστών, ακροδεξιών, ναζιστών, όλοι ένα κουβάρι. Από τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ έως τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή που έταζαν στον ελληνικό λαό λαγούς με πετραχήλια, έλεγαν τερατώδη ψέματα και τον εξαπατούσαν μόνο και μόνο για να πάρουν την εξουσία.

Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε αλλά και η χώρα μπήκε σε έναν πρωτοφανή διχασμό και εμφύλιο. Αντί οι αντιμνημονιακοί να μας βγάλουν από τα μνημόνια μάς έχωσαν ακόμη πιο βαθιά. Ενώ άλλες χώρες όπως η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία καλλιεργώντας την ενότητα και την εμπιστοσύνη, κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους τα δύσκολα.

Ο ελληνικός λαός, αφού δοκίμασε πάνω από δυόμισι χρόνια τώρα την αντιλαϊκή διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αισθάνεται απογοητευμένος, εξοργισμένος και εξαπατημένος. Περίπου ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι εγκαταλείπουν μαζικά την κυβέρνηση της κοροϊδίας. Πολλοί από αυτούς φαίνονται διατεθειμένοι υπό προϋποθέσεις να μας ακούσουν και να παρακολουθήσουν από κοντά το εγχείρημα ανασυγκρότησης και αναγέννησης της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Το μεγάλο στοίχημα πάνω απ' όλα είναι η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη να ξαναγίνει φορέας Ελπίδας και Εμπιστοσύνης για τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας και κυρίως τους νέους αλλά και τους αδύναμους συμπολίτες μας που αισθάνονται εγκαταλειμμένοι και απροστάτευτοι.

Ο κόσμος μάς θέλει δίπλα του και μαζί του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η ανάπτυξη που θα φέρει θέσεις εργασίας κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, η αξιοκρατία, η άμεση κατάργηση του κομματικού κράτους, οι ριζικές αλλαγές στην παιδεία και την υγεία, η παροχή ίσων ευκαιριών στους νέους αποτελούν την αναγκαία συνθήκη για να έρθει ο ελληνικός λαός κοντά μας.

Η ικανή όμως συνθήκη για να επιτύχει το εγχείρημα μας είναι η Ενότητα και η Ανανέωση.

Η Ενότητα τώρα και μετά την εκλογή του επικεφαλή του νέου φορέα αλλά και η μεγάλη, ευρεία ανανέωση της ηγεσίας μας είναι οι ασφαλιστικές δικλίδες για να δείξουμε στους πολίτες ότι αλλάξαμε πραγματικά. Οτι παίρνουμε οριστικό διαζύγιο με τον κυβερνητισμό και τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς που μας κρατούν καθηλωμένους.

Δίνουμε φρέσκο και καθαρό πρόσωπο στην Προοδευτική Παράταξη, γινόμαστε η Ελπίδα και το Ονειρο του κάθε πολίτη για μια Ελλάδα της Δημιουργίας.

* Ο Δημήτρης Καρύδης είναι πρώην βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

* από tanea.gr

 

eep logo