Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε…

apofoitoi ionideiou reunion

του Μίλτου Κλαπαδάκη

«Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε, τα χέρια θα περάσουμε στους ώμους...παλιά τραγούδια για να θυμηθούμε, ονόματα και βλέμματα και δρόμους…..»

Με αυτή την υπόσχεση αποχαιρετίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 1.3.2015 στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά εβδομήντα και πλέον συμμαθητές-απόφοιτοι της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά της τάξης του 1965 !!!
Με τον τρόπο αυτό ανανέωσαν τον όρκο που έδωσαν πριν 50 χρόνια, 18 χρόνων παιδιά τότε, να συναντιούνται και να θυμούνται τα όμορφα, ξέγνοιαστα- μα και δύσκολα συνάμα- γυμνασιακά χρόνια που έζησαν στην Ιωνίδειο Σχολή του Πειραιά τα έτη 1959-1965….
Και τον όρκο αυτό τον τήρησαν, καθώς κάθε πρώτη του Ιούλη οι συμμαθητές της τάξης του 1965 βρίσκονται στο καθιερωμένο ραντεβού τους στην θρυλική «Στάνη» της Πλατείας Κοραή, για να ακολουθήσει η καθιερωμένη κρασοκατάνυξη….
Η χθεσινή όμως συνάντησή τους είχε ένα ιδιαίτερο χρώμα, καθώς μαζεύτηκαν για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια από την αποφοίτησή τους !!!
Η γιορτή ξεκίνησε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιωνιδείου το πρωί του Σαββάτου, όπου δεν αντήχησαν οι γνωστές φωνές των μαθητών της Σχολής, αλλά κυριάρχησαν οι φιγούρες 68άρηδων «εφήβων», που ξαναμαζεύτηκαν κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του γυμναστή τους κ. Μιχάλη Σπανάκου….
Με άσπρα πια μαλλιά, με φουσκωμένες κοιλίτσες αλλά πάντα πρόθυμοι για μία ωρίτσα μάθημα και για ένα παιγνίδι βόλλευ στην αυλή του σχολείου..
Συμμαθητές που αντάμωσαν ξανά από όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης… από Δανία, από Βέλγιο και Ολλανδία, από τις ΗΠΑ…
Συγκίνηση, χαρά, γέλια, πειράγματα, αγκαλιές, φιλιά και θύμησες…. Αναμνήσεις και νοσταλγία για όσα έζησαν, όσα τους ένωσαν, για τα όνειρα που έκαναν τότε σχεδιάζοντας την μετέπειτα ζωή τους….
Θυμήθηκαν τις παιδικές αταξίες, τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, τα σκασιαρχεία για τα ‘ποδοσφαιράκια’ αλλά και τις πρώτες βόλτες στην περιβόητη τότε Τρούμπα…. τα μαθήματα και τους αυστηρούς καθηγητές,
και όσα πολύτιμα τους πρόσφερε το δικό τους το «σχολειό».
Η γιορτή συνεχίσθηκε το βράδυ με πολλή κέφι, ποτό και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά, με τη
συνοδεία των συζύγων αυτή τη φορά, όπου ξεφάντωσαν «απαλλαγμένοι» από τα αυστηρά βλέμματα των καθηγητών….
Μέχρι την επόμενη φορά… όπως υποσχέθηκαν όλοι με μια φωνή και ένα βλέμμα…

Υ.Γ: κι αν άλλαξαν οι φίλοι μας λιγάκι, αλλάξαμε κι εμείς με τη σειρά μας...