Λιμάνι στην Πειραϊκή – fake news!

cruiseship peiraias

Ο ορισμός των «fake news» στον Πειραιά είναι τελικά η Κίνηση «Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή». Αν και στην σχετική Κίνηση προστέθηκαν εσχάτως και το «Όχι καζάνια στο Πέραμα» και το «Όχι κέντρο Logistics στο Κερατσίνι», που ειδικά για το Πέραμα έχει λογική βάση, η κίνηση δημιουργήθηκε και εστιάζει προφανέστατα στην Πειραϊκή.
Όμως εδώ εντοπίζεται το fake της ιστορίας. Γιατί δεν μιλάμε ούτε για λιμάνι, ούτε ακριβώς για την Πειραϊκή. Γα την ακρίβεια πρόκειται για μια προβλήτα δυο κρουαζιερόπλοιων και προέκταση του υφιστάμενου λιμένος. Δεν είναι μόνο ότι, όπως πρώτος ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπελαβίλας αποκάλυψε, οι σχετικές αφίσες της Κίνησης είναι fake. Είναι και ότι οι όροι «λιμάνι» και «Πειραϊκή» είναι παραπειστικοί. Ακόμη και ότι, όπως το ΕΜΠ έχει μελετήσει, όταν ολοκληρωθεί το έργο και όταν θα είναι δεμένα στον Πειραιά τα δύο Mega κρουαζιερόπλοια, ακόμη και τότε, από όλες τις πολυκατοικίες της Πειραϊκής, μόνο εννέα θα χάνουν κάποια ώρα τη θέα τους και αυτή μόνο προς το Ικόνιο. Η θέα προς την Σαλαμίνα, την Αίγινα και όλο τον υπόλοιπο Σαρωνικό δεν θίγεται.
Και βεβαίως υπάρχει ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Πως συνυπάρχουν στην συγκεκριμένη Κίνηση αριστεροί – αριστεριστές για την ακρίβεια – και γνωστοί δεξιοί – έως ακροδεξιοί – πολίτες του Πειραιά. Κι πως και γιατί προβεβλημένα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν σε εκδηλώσεις όπως εκείνη που οργάνωσε η περί η ης ο λόγος Κίνηση την Παρασκευή το απόγευμα.
Τελικά «και με τον Χωροφύλαξ και με τον Αστυφύλαξ»;

Attachments:
Download this file (ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ COSCO.doc)ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ COSCO[ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ COSCO]28 kB

eep logo